Caută comori să-i scape de executarea silită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Cîrpean sapă după aur ca să plătească creditele luate pe numele angajaţilor. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin şi-a cumpărat un detector de metale preţioase cu care a identificat adevăraţi munţi de aur.

Marius Cîrpean recunoaşte cu seninătate că a adus necazuri mari pe capul a aproape 200 de familii, dar le promite acestora că nu vor ajunge în stradă, în ciuda ameninţărilor venite din partea societăţilor de recuperare a creanţelor şi a executorilor judecătoreşti. În perioada 2005 - 2008, actualul şef de la Mediu a luat sute de credite de nevoi personale pe numele angajaţilor firmelor sale, suma totală ridicându-se, după propriile-i afirmaţii, la un milion de dolari. Între timp, suma datorată s-a dublat din cauza penalizărilor de întârziere şi dobânzilor.

„Nu mă feresc de nimeni, recunosc că eu am luat toţi aceşti bani din credite şi că i-am băgat în firmă. Trăiesc şi eu vai de mama mea, toată lumea mă stresează cu creditele astea. Asta e situaţia, trebuie să-mi duc crucea”, spune Cîrpean. Soluţia s-ar putea afla tot în mâinile sale deoarece, de la o vreme, acesta este vânător de comori. „E o soluţie pentru a achita aceste rate, dar şi pentru asta am nevoie de bani şi timp. În ultima vreme am lăsat-o mai uşor, dar nu am renunţat la idee. Avut câteva detecţii foarte interesante, dar nu am avut norocul să ajung la nimic până acum. Am depistat în două locuri câte 500 şi 800 de kilograme de aur, plus o tonă de argint. Mulţi mă iau peste picior, dar până acum 150 de ani nu erau bănci şi îi întreb şi eu unde sunt averile oamenilor?“, a mai spus Cîrpean.

Ancheta stagnează

În tot acest timp, ancheta Poliţiei se mişcă greu. „Au fost depuse mai multe plângeri privind luarea unor credite pe numele angajaţilor societăţilor pe care le administra sau la care a fost asociat. În prezent se efectuează cercetări”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite