Plângeri penale pentru frontierişti, care sunt acuzați de abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul Josef Scjop, de 40 de ani, a dat startul unui război dur cu statul român, despre care spune că i-a încălcat drepturile. Sârbul intră astăzi în a şasea zi de grevă a foamei, sub supraveghere medicală, şi cere în continuare să fie extrădat.

Scandalul sârbului care a fost prins făcând trafic cu ţigări netimbrate începe să ia amploare. Josef Scjop a intrat în greva foamei pe motiv că nu ar fi încălcat frontiera cu România, ci că ar fi făcut trafic pe teritoriul ţării sale, acolo unde autorităţile române nu au avut competenţa să intervină. Prin avocatul său Teofil Drugărin, Scjop a depus plângeri penale împotriva frontieriştilor care au fost pe tură în acea noapte şi pe care îi acuză de abuz în serviciu.

Poliţiştii se apără

„La Curtea de Apel Timişoara am formulat deja plângerile de abuz în serviciu, iar la Consulatul General al Serbiei am depus o plângere, prin care l-am informat pe consul despre faptul că Josef Scjop se află la arest din cauza unei greşeli”, a spus avocatul sârbului, Teofil Drugărin.

Acesta a adăugat că Josef Scjop cere să fie supus unui test poligraf, pentru că tot ceea ce spune este real. Potrivit avocatului său, sârbul nici măcar nu ar fi interlop. Drugărin a spus că Scjop nu trafica arme sau droguri, ci ducea până la graniţa cu România tutunul netimbrat, pe care contrabandiştii români îl preluau de la acesta, trecând fraudulos frontiera. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a declarat că oricine este liber să declare ce vrea.

„În ce îl priveşte pe cetăţeanul sârb, cât şi plângerile penale formulate de acesta, organele competente vor lua măsurile legale ce se impun”, a spus Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al IJPF Caraş-Severin.

Trei capete de acuzare

Acuzele care i se aduc sârbului de anchetatorii români sunt: trafic cu ţigări, evaziune fiscală şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Procurorul de caz nu se lasă impresionat de acuzele avocatului şi ale cetăţeanului sârb. „Dacă au de făcut astfel de acuze, inculpatul şi avocatul au la îndemână căi procedurale şi se pot adresa unor instituţii specializate în soluţionarea unor cauze de acest gen. Instituţia noastră supraveghează activitatea organelor de poliţie, iar până în acest moment nu au fost constatate nereguli”, a spus procurorul de caz George Bucurică (foto). Şansele ca sârbul să fie extrădat, aşa cum cere, sunt nule, ţinând cont de faptul că el este urmărit penal, iar în acest moment, ancheta este în derulare.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite