Judecat pentru fapte de corupţie, Adrian Preda investeşte în Parcul Industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Preda, preşedintele UCM Group, a primit în concesiune 30 de hectare de teren în Parcul Industrial din Reşiţa.

Şeful UCM Group a cerut teren în concesiune consilului local pentru a extinde fabrica de biciclete „Velo City”. Până la anul, acesta spune că la Reşiţa vor fi create 450 de locuri de muncă. Cele 30 de hectare de teren au fost preluate pentru 49 de ani.


„Dorim să extindem fabrica, pe lângă biciclete vom produce şi echipamente sportive, dar vom intra şi în industria construcţiilor metalice. Valoarea investiţiei se ridică la 8,5 milioane de euro”, a spus Marius Mihăilă, directorul de la Velo City, firmă din grupul UCM, al cărei director general este urmărit penal. De altfel, cei doi directori s-au prezentat împreună la ultimul plen al consiliului local, ca să îşi exprime intenţia serioasă de da drumul la producţie în Valea Domanului, cât mai repede.


Aleşii locali şi-au dat acceptul pentru concesiune, însă cu câteva condiţii. „Trebuie să avem garanţia că planul va fi respectat, în caz contrar contractul de concesiune este anulat”, a spus Ioan Benga, consilier local.


Edilul şef al Reşiţei se mulţumeşte şi cu investiţiile locale, dat fiind faptul că alţi afacerişti ocolesc oraşul. „Am ratat mai multe investiţii, iar una dintre ele ar fi trebuit să creeze o mie de locuri de muncă pentru oraş, însă intrarea României în spaţiul Schengen i-a determinat pe directorii companiei să se mute în Ucraina”, a spus Mihai Stepanescu.     

 
Urmărit penal de DNA


Adrian Preda, actualul director general al UCMR Group, este cercetat penal în dosarul de returnare a TVA-ului, alături de Adrian Chebuţiu, acum reprezentantul investitorului elveţian în România. După mai multe amânări, următoarea înfăţişare are loc pe 7 octombrie, iar până atunci avocata le susţine nevinovăţia.


„Este foarte important să se ştie că nu s-a rambursat nicio sumă. Această opţiune de rambursare avea un grad de risc fiscal mare, care determina ca cererea să fie trimisă compartimentului cu atribuţii de inspecţie financiară şi fiscală. Apoi urma să întocmească un raport de inspecţie fiscal şi să se emită decizia de rambursare”, a precizat Zamfira Stepanescu, apărătorul celor doi.

Dacă planul prezentat nu va fi respectat, contractul de concesiune se anulează.
Ioan Benga, consilier local

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite