Conducerea Prescom este cu ochii pe tramvaiele second hand ale nemţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţia locală pentru tramvaiele vechi, care se strică zilnic, este preluarea celor scose din uz de la nemţi. Tot mai mulţi reşiţeni se întreabă când vor avea ocazia să circule civilizat în oraşul de pe Bârzava, însă autorităţile nu le pot oferi un răspuns concret.

Reşiţenii sunt dezamăgiţi pe zi ce trece de condiţiile pe care le au pe mijloacele de transport în comun din oraş. Promisiunile de la începutul anului că vor circula în 20 de autobuze noi s-au evaporat, din cauza licitaţiei blocate. Şi când vine vorba despre tramvaie noi însă, situaţia este similară.


„Mirosul acela de vechi din tramvaie şi faptul că te iau prin surprindere cu defecţiunile, atunci când ai cea mai mare nevoi să ajungi undeva, m-au făcut să îmi cumpăr propria maşină şi să nu mai depind de transportul în comun”, a spus reşiţeanca Raluca Crîstea, de 28 de ani. Tânăra se declară dezamăgită de modul în care societatea de transport în comun gestionează problema. Mai mult decât atât, şi şoferii sunt încurcaţi de tramvaie.


„Se defectează pe linie şi nimeni nu face nimic. Trebuie să le ocolim şi să ne prefacem că nu le vedem, ca să nu ne stricăm ziua. Este inadmisibil ca autorităţile să nu ia nicio măsură. Să le desfiinţeze, oricum sunt mai mult defecte şi încurcă pe toată lumea”, s-a revoltat reşiţeanul Marius Dobrescu, de 26 de ani.   


Soluţia, tramvaie nemţeşti


Soluţiile SC Prescom SA sunt cât se poate de simple. „Nu avem bani pentru a cumpăra tramvaie noi. Aşteptăm un nou semnal de pe piaţa germană. Ultimele garnituri second-hand le-am cumpărat cu un euro tramvaiul”, a declarat Gheorghe Marchiş, directorul SC Prescom SA Reşiţa. Potrivit oficialilor de la societatea de transport în comun, oraşul de pe Bârzava ar avea nevoie în prezent, şi cât mai urgent, de opt tramvaie şi 15 autobuze.
Pe piaţa europeană, preţul unui tramvai civilizat, dotat cu toate utilităţile, inclusiv cu aer condiţionat costă 1,2 milioane de euro, bani care lipsesc însă din conturile administraţiei locale.     


Vreau să citesc despre soluţiile pentru reînnoirea tramvaielor.
Sebastian Bilanin, 29 de ani, psiholog

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite