Criza economică scade drastic numărul de invitaţi la nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi reşiţeni îşi doresc nunţi restrânse, la care să invite doar prietenii şi familia
Tot mai mulţi reşiţeni îşi doresc nunţi restrânse, la care să invite doar prietenii şi familia

Tinerii care îşi unesc destinele au avut ocazia, în weekend, să facă ultimele cumpărături pentru petreceri. Ofertele organizatorilor de petreceri de la „Târgul de nunţi“ din Reşiţa au atras sute de vizitatori în cele două zile de expoziţie.

Alina şi Florin, doi tineri care se căsătoresc anul acesta, au vizitat la acest sfârşit de săptămână „Târgul de nunţi“, în ideea că tânăra îşi va găsi aici rochia de mireasă. Tinerii s-au cunoscut în urmă cu un an de zile, iar data nunţii au stabilit-o pentru luna august.

„Singura problemă nerezolvată pentru nunta noastră este rochia mea. Am încercat o rochie, dar mărimea este mult prea mare“, povesteşte Alina. Cei doi tineri au ales culoarea albastră pentru decorarea sălii pentru petrecere, iar numărul de invitaţi este de 50 de persoane. „Ne-am dorit foarte mult să îi avem alături pe cei mai buni prieteni şi în special familia“, a adăugat Florin.

Organizatori cu zeci de comenzi

Târgul de anul acesta a adunat organizatori cunoscuţi de nunţi, agenţii de voiaj, florării şi cofetării. Tinerii care şi-au propus să-şi unească destinele au stat ore în şir de vorbă cu specialiştii şi au reuşit cât de cât să-şi definitizeze bugetul pentru ziua nunţii. Trendul de anul acesta în decorarea sălii de nuntă este dantela, penele de struţ, şerveţele speciale şi multe flori naturale. „Până acum avem cel puţin 40 de nunţi de organizat “, a spus Lorena Ion, administrator firmă de decoraţiuni şi organizare evenimente festive. În ceea ce priveşte tortul miresei, în topul preferinţelor este tortul cu aromă de marţipan.

„Au dispărut figurinele de plastic. Mirii apelează tot mai mult la o etajare suprapusă “, a declarat, pentru Adevărul de Seară Reşiţa, Natalia Dinu, cofetar şi manager de cofetărie. Buchetul miresei este cel mai important accesoriu al însurăţeilor. „Se merge tot mai mult pe buchete rotunde şi accesorii. Perlele sunt la mare căutare“, a adăugat Ilie Molin, florar.

Cât costă o nuntă ca-n poveşti
Costurile pentru decorarea sălii de petrecere pentru o nuntă cu 100 de invitaţi variază între 1.500 de lei şi 4.000 de lei. În acest preţ intră decorarea meselor şi a scaunelor. Restaurantele le oferă tinerilor preţuri în funcţie de preferinţe şi pretenţii. Un meniu standard pleacă de la suma de 135 de lei pentru o persoană.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite