Spitalul din Clisură se îngroapă în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma lui Cornel Bohara suferă din cauza sistemului sanitar. Spitalul din Moldova Nouă deserveşte mii de cărăşeni
Firma lui Cornel Bohara suferă din cauza sistemului sanitar. Spitalul din Moldova Nouă deserveşte mii de cărăşeni

Unitatea se află în litigiu cu o firmă, care a prestat lucrări pentru spital, iar acum îşi vrea banii. Preluarea spitalelor de către primării nu a fost de bun augur pentru instituţia de la Dunăre, care deserveşte câteva mii de cărăşeni.

Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă este obligat de instanţele de judecată să-şi plătească datoriile. Finanţele Publice au înfiinţat poprire pe conturi, dar conducerea unităţii medicale, trecute mai nou în subordinea primăriei oraşului din Clisură, continuă să contracteze lucrări de modernizare sau reabilitare, deşi nu are bani. În prezent, spitalul se pregăteşte să fie izolat termic. „Reabilitarea spitalului constă în anveloparea termică, iar valoarea acestor lucrări este estimată la peste 800.000 de lei”, anunţă Primăria Moldova Nouă. 

Datorii de mii de lei

Cornel Bohara, reprezentantul SC Niri Ştefan SRL, firmă care are de recuperat 275.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor executate la acoperiş şi nu numai în urmă cu trei ani, ameninţă cu executarea silită. „Este inadmisibil. Îşi bat joc de mine. Au bani să izoleze spitalul, dar mie nu-mi plătesc datoria”, a reclamat Bohara. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dragoş Luca, îl linişteşte însă. „Eu am înţeles că s-ar fi stins acel litigiu”, a precizat Luca. Viceprimarul Gheorghe Sporea spune însă altceva. „Deocamdată nu sunt bani. Sunt mai multe probleme legate de acest contract. Recepţia lucărilor, din câte am înţeles, a fost făcută noaptea”, a afirmat Sporea. Vicele nu se teme de executorii judecătoreşti, pentru că, în opinia sa, aceştia nu prea au ce executa. „Vin să pună sechestru pe aparatura veche? Nici la fier vechi nu o pot duce. Sunt probleme grave”, a mai spus Sporea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite