Copiii din secţia de pediatrie din Reşiţa nu mai riscă să plece bolnavi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ani de zile autorităţile au căutat o soluţie, acum minorii vor scăpa de bolile cauzate de igrasie. Asta pentru că unul dintre ONG-urile din Reşiţa a scris un proiect pentru care a şi obţinut finanţarea. Valoarea proiectului se ridică la 50.000 de lei şi constă în reabilitarea secţiei.

Copiii care stau internaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa riscă iritaţii ale căilor respiratorii, hiperactivitate bronşică sau chiar astm pulmonar, potrivit specialiştilor. „De la mucegai şi igrasie, copiii îşi riscă sănătatea. De la o simplă iritaţie a căilor respiratorii, se poate ajunge la hiperactivitate bronşică sau chiar la astm bronşic”, spune medicul ftiziolog, Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa. Chiar dacă asistentele medicale şi doctorii au încercat să menţină curăţenia în această secţie, există porţiuni în zona geamurilor unde mugecaiul apare. La ora actuală în cadrul secţiei există 50 de patruri.

Veşti bune la orizont

Asociaţia Nevo Parudimos şi Spitalul Judeţean Reşiţa au obţinut finanţare prin programul Grupului Rompetrol “Împreună pentru fiecare” şi vor implementa proiectul “Reabilitarea secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Reşiţa.”Valoarea totală a proiectului este undeva la 50.000 de lei. Prin acest proiect se vor îmbunătăţi condiţiile de spitalizare şi tratament ale secţiei. Astfel, din luna august şi până în octombrie, se vor reabilita cele nouă saloane ale secţiei, două rezerve, o sală de tratement şi una de mese”, a spus Dumitru Secăşan, managerul spitalalului reşiţean. “Proiectul nostru contribuie, pe de o parte, la creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, iar, pe de altă parte, la îmbunătăţirea ambientului în care se oferă servicii medicale atât copiilor proveniţi din comunitatea locală, cât şi cazurilor mai grave de pe raza judeţului”, a declarat unul dintre membrii fondatori al Asociaţiei Nevo Parudimos, coordonatoarea proiectului Doina Lupulovici.
 
Activitaţile proiectului vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare şi tratament în secţia de pediatrie prin izolarea unei suprafeţe de 630 metri pătraţi din tavanul spitalului, zugrăvirea şi pictarea a 9 saloane, 2 rezerve, o sală de tratament şi o sală de mese. De asemenea, se vor organiza campanii de informare privind educaţia pentru sănătate în cartierele: Muncitoresc, Mociur, Dealu-Mare şi Calnic.
 

Proiectul va fi implementat de ONG-ul Nevo Parudimos Reşiţa şi Spitalul Judeţean Reşiţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa, Asociaţia Părinţilor din Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Reşiţa, Centrul de Voluntariat Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Reşiţa şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr.12 Reşiţa.
 

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite