Absolvenții de liceu au ratat și a doua șansă de promovare a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Caraş- Severin au promovat examenul de Bacalaureat, la cea de-a doua sesiune, doar 61 la sută dintre cei înscrişi. La sesiunea de toamnă s-au înscris 737 de elevi, dintre care doar 673 s-au prezentat pentru susţinerea examenului.

Dacă în prima sesiune organizată în perioada iunie-iulie 2010 promovabilitatea la nivelul judeţului Caraş- Severin a fost de peste 80 la sută, în cea de-a doua sesiune, numărul foștilor liceeni care au trecut examenul de maturitatea a depășit cu puțin 50%. “La nivelul întregului judeţ, dintre candidaţii care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, numai puţin peste jumătate au reuşit să îl promoveze.

Rata de promovabilitate fiind de 61 la sută”, a spus Doina Puichiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean din Caraş-Severin. Dacă în prima sesiune bătălia mare s-a dat pentru obţinerea notelor mari, în sesiunea organizată în perioada august- septembrie 2009, liceeni s-au orientat pentru notele de trecere.

La nivelul judeţului, peste 250 de candidaţi au fost respinşi. Mai mult de 140 dintre aceştia obţinând o notă sub cinci.
Ieri, la Reşiţa au fost soluţionate cele 97 de contestaţii depuse de candidaţii nemulţumiţi. Cele mai multe au fost la înregistrate la limba şi literatura română. Aici, 43 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite