TIMP LIBER: Invitaţie la strategie lansată de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii moldoveni s-au integrat foarte bine alături de studenţi români
Studenţii moldoveni s-au integrat foarte bine alături de studenţi români

Tinerii reşiţeni care până acum au organizat concerte pentru public trec la jocuri care vă mobilizează psihic. Acest weekend se anunţă a fi unul de excepţie, mai ales că este plin de acţiuni care vă determină să uitaţi de grijile de zi cu zi.

Studenţii pregătesc un sfârşit de săptămână cu jocuri de strategie şi relaxare la bazinul de înot. „Zilele Studentului” au luat startul la începutul acestei săptămâni şi se pregătesc de final, dar nu oricum, ci cu o provocare a tinerilor, cu jocul de strategie „Introducere în Go. „Am vrut să antrenăm tinerii într-un joc inedit şi, după toate activităţile energice oferite pe parcursul acestor săptămâni, să avem şi un joc de strategie şi două ore de înot mâine, la bazinul olimpic”, a spus Adeba Berbentia.

„Introducere în GO” îi aşteaptă în această seară, de la ora 18.00, pe studenţi, la sediul Asociaţiei Cogito, în mansarda corpului B al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. „Până acum nu am mai jucat acest joc, dar cred că o să fie o experienţă plăcută. Am participat la majoritatea activităţilor derulate pe parcursul acestei săptămâni şi chiar a fost interesant”, a spus Costea Cosmin, student în anul II. Jocul este unul de strategie şi se joacă pe o tablă de Go, cu piese albe şi negre. Prin plasarea strategică a pieselor pe tablă, ambii jucători caută să construiască şi să controleze un teritoriu mai mare. Rezultatul partidei este determinat întotdeauna de nivelul general al calităţii deciziilor. Toate mutările sunt vizibile pe tablă.

„Purtaţi de val”

Maratonul distracţiei continuă şi sâmbătă pentru studenţii resiţeni, dar şi pentru locuitorii oraşului, care sunt dispuşi să facă mişcare. „Zilele studentului” se vor încheia cu două ore la bazinul de înot. Acolo, studenţii sunt asteptaţi să fie „purtaţi de val”, de la ora 12.00. Pentru a participa la eveniment, reşiţenii trebuie să aibă la ei: cască, prosop, costum de baie şi adeverinţă de la medicul de familie. Manifestările dedicate studenţilor au debutat luni.

RECOMANDARI

Plimbare prin oraş
Reşiţenii care vor să ia o gură de aer şi să se bucure de o zi însorită de toamnă pot ieşi la o plimbare prin oraş. În parcurile din zona Intim, Govândari sau în centrul oraşului, reşiţenii se pot plimba pe alei, pot încerca rolele sau chiar bicicleta. Pentru părinţii care au copii mici, parcurile recent amenajate de primărie, cu echipamente frumos colorate şi cauciucate, sunt o alternativă pentru a petrece câteva ore în aer liber şi linişte, într-o după-masă de duminică.

Fir întins şi relaxare pe marginea Dunării
După o săptămână agitată la serviciu sau pe băncile şcolii, o partidă de pescuit poate aduce liniştea şi relaxarea cuvenite. Deşi drumul durează circa două ore, efortul merită pentru ceea ce va urma. Peşte cât cuprinde! În plus, fiecare pescar are voie să plece acasă cu captura sa, fără ca cineva să îl tragă la răspundere sau să îl verifice, aşa cum se întâmplă la bălţile private. Tot ce costă este benzina pentru drum şi investiţia în voblere, twistere sau mulinete. Toate acestea sunt suficiente pentru o masă copioasă. Aşa că, fir întins!

Invitaţie la teatru
Duminică seară, de la ora 19.00, reşiţenii pot merge la Teatrul „Vest”. Actorii pun în scenă spectacolul „Tu cine eşti“, de Gyorgy Mehes, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori maghiari. Regia este semnată de Alexandru Jitea, iar scenografia de Florica Zamfira. Reşiţenii au ocazia să îi vadă pe actorii Camelia Ghinea şi Constantin Berry într-o reprezentaţie inedită. Actorii Teatrului de Vest au început repetiţiile pe data de 1 septembrie şi s-au pus deja în scenă două piese noi: una pentru adulţi şi una pentru copii. Un bilet costă 7 sau 15 lei, în funcţie de vârstă şi locul din sală.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite