Se deschide sezonul de rafting pe râurile din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de sporturi extreme din toată ţara scot bărcile „de la naftalină” şi exploatează la maximum natura. Râurile Cerna şi Nera sunt în topul preferinţelor celor care îndrăgesc raftingul. Aşa că, vremea favorabilă vă poate aduce  în aer liber.

Nimic nu poate fi mai frumos decât un weekend învolburat. Cel puţin, pentru o repriză de rafting pe râurile din judeţ.  În Caraş-Severin, s-a dat deja startul turelor de aventură şi activităţilor outdoor team-building. Iubitorii acestui sport extrem spun că râul Cerna este unul dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere al traseului. „O tură durează cam trei ore, iar tronsonul are o lungime de aproape opt kilometri. Dificultatea de străbatere a lui este foarte ridicată. Sunt cascade, traseul este imprevizibil”, a explicat Nicolae Şain, acţionarul unei firme care organizează astfel de ieşiri.

Timişorenii, în topul aventurierilor

„Am practicat raftingul şi pe râurile din alte judeţe, însă în Caraş-Severin îmi place în mod special. Este o experienţă deosebită pe care nu trebuie să o ratăm în această primăvară”, a spus reşiţeanul Mihai Babeu, un pasionat al sporturilor extreme. Deşi cărăşenii nu s-au prea înscris până acum în turele de aventură propuse de organizatori, după timişoreni, cei mai mulţi sportivi turişti vin din Bucureşti. În ce priveşte cazarea, lucrurile sunt mult mai simple: cortul este pe primul loc, pentru că, în acest fel, participanţii mai învaţă şi diferite tehnici de supravieţuire care le pot fi de folos, la un moment dat.

Cum să te echipezi

Şi pentru că nu te poţi avânta oricum în valurile învolburate, ai nevoie de câteva lucruri pe care trebuie să le cumperi şi sub nicio formă să nu le uiţi acasă. Costumul de neopren este esenţial, pentru că apa este foarte rece, la fel şi vestele, căştile şi încălţămintea specială.

Cât costă o tură cu barca

Costul unei ture este de 150 de lei în weekend, iar în timpul săptămânii, preţul este mai mic cu 20 la sută. În cazul în care nu ai echipamentul tău, cei care organizează turele de aventură vin în întâmpinarea ta şi te salvează cu un echipament specific, care intră în preţ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite