TIMP LIBER: Weekend de relaxare la aer curat, în Poiana Mărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turişti din Caraş-Severin, dar şi din ţară, aleg să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în staţiunea situată la 25 de kilometri de Oţelu Roşu.

Pentru mulţi cărăşeni, sfârşitul de săptămână înseamnă planuri pentru petrecerea timpului liber. Pentru cei care încă s-au hotărât încă unde să se relaxeze, staţiunea Poiana Mărului poate fi destinaţia perfectă pentru două zile petrecute în aerul de munte. Staţiunea se încadrează perfect în peisajul stâncos al zonei. Drumul spre destinaţie trece pe lângă lacul de acumulare al zonei, dar şi pe lângă faimoasa poiană de narcise de la Zerveşti. Turiştii care „trec pragul” staţiunii pot opta pentru o noapte de cazare cu doar 100 lei. „Se practică cazările la sfârşit de weekend. Avem clienţi din toată ţara, sunt mulţi care vin şi de la Bucureşti”, a spus Carmen Bărbulescu, administratorul unui pensiuni.

Sport la altitudine

Pentru cei care obosesc în plimbările montane şi vor să se relaxeze la un tenis de câmp sau la un fotbal, operatorii de turism pun la dispoziţia clienţilor terenuri de tenis care se pot închiria cu 25 de lei pe oră sau terenuri de fotbal, pentru care amatorii de sport vor scoate din buzunar 60 de lei pe oră.


RECOMANDARI

Vizită la muzeu

Reşiţenii pot să viziteze la acest sfârşit de săptămână Muzeul Banatului Montan, situat pe B-dul Republicii Nr. 10. Una dintre expoziţiile deschise pentru public este printre cele mai rare din România. Expozitia cuprinde elemente arheologice: unelte de cremene din paleolitic, neolitic, bronz, Hallstatt, epoca dacică, ceramică romană, cărămizi cu ştampile, materiale din castrul Berzovia, epoca medievală şi multe altele. Programul de vizitare este de marţi până sâmbătă, între orele 9.00-17.00.

Endu-ro gratuit la Văliug
Decât să ai o duminică plictisitoare, mai bine îţi iei motorul de endu-ro şi mergi la Văliug, unde te aşteaptă o pistă amenajată special pentru acest sport. Aşa că, înainte să intri în comună, pe partea stângă te aşteaptă o porţie bună de distracţie, fără să distrugi ariile naturale protejate sau să rişti amenzi usturătoare din partea comisarilor de la Garda de Mediu. Partea bună a lucrurilor este că nu trebuie să scoţi bani din buzunar. Deşi amenajarea pistei a costat administraţia destul de mult, localnicii se mulţumesc numai să le ofere un loc de cazare turiştilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite