Lecţii în natură în Parcul Domogled date de tinerii voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de puieţi de pin negru vor fi plantaţi de voluntari şi angajaţii parcului. Voluntarii de la parc se apucă de plantat copaci în acest weekend, însă îi invită pe turişti să le dea o mână de ajutor şi la curăţenie.

Membrii Parcului Naţional Domogled, alături de tinerii voluntari ai Asociaţiei Valea Cernei se apucă de treabă, dacă tot a venit vremea bună. Ajutaţi de angajaţii Ocolului Silvic şi-au propus ca sâmbătă să planteze aproximativ 2.500 de puieţi de Pin Negru de Banat, o specie foarte rar întâlnită şi protejată de lege.

„Noi am avut inclusiv un proiect european pe această temă şi, până în 2007, am plantat aproape 125.000 de puieţi. Practic, ceea ce facem acum este o completare a acţiunilor noastre mai vechi”, a explicat Ioan Gaşpar, directorul Parcului Naţional Domogled. Pe lângă plantarea de copaci, harnicii voluntari fac curat în permanenţă după turiştii indisciplinaţi care calcă prin zonă, astfel că o mână de ajutor din partea cărăşenilor nu le strică.

„Facem în permanenţă acţiuni de curăţare a zonei. Toţi cei interesaţi ne pot însoţi. Ne-am bucura dacă am primi ajutor”, a adăugat directorul Parcului. Plecarea are loc sâmbătă, la ora 9,00 din Băile Herculane, pe traseul Crucea Albă-Izvorul Jerălău şi se ajunge la parcela unde trebuie plantaţi puieţii. Aceştia vor fi aduşi cu maşinile de angajaţii Direcţiei Silvice până în Poiana Muşuroaie, iar de acolo, vor fi căraţi de aceştia până la aceeaşi parcelă.  

Iniţiativă lăudabilă

Reşiţenii sunt receptivi la acţiunea celor de la Parcul Naţional şi chiar se gândesc să spună „prezent” invitaţiei lansate. „Este extraordinar că cineva se gândeşte şi la plantarea de copaci, şi nu doar la tăierea lor. Sunt zone întregi în Caraş-Severin, unde defrişările au luat amploare şi se pare că autorităţile stau cu mâinile în sân. Am drum în Herculane în weekend şi cred că mă înscriu la excursia aceasta. Este şi utilă şi plăcută”, a spus reşiţeanul Emanuel Pop.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite