Peste 30 de furturi şi tâlhării comise de minori de la începutul acestui an în judeţul Caraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că minorii nu evită comiterea unor infracţiuni, comparativ cu anul trecut, în anul 2010 conform poliţiştilor  numărul faptelor penale, produse sau în care au fost implicaţi minori, a scăzut cu peste 30 la sută. Statistica poliţiştilor mai arată că cei mai mulţi infractori minori au vârsta de 16 ani.

Un astfel de caz în care minorii au comis o infracţiune a avut loc acum aproximativ o săptămână , când doi reşiţeni de 15 şi 17 ani împreună cu alţi trei tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani au intrat în incinta unei firme şi au furat două leptopuri şi două monitoare. Tinerii au fost prinşi de poliţiştii şi acum sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Statistica infracţiunilor comise de minori în primul semestru al anului 2010 este totuşi una îmbucurătoare. Conform poliţiştilor combaterea delicvenţei juvenile a devenit o prioritate naţională iar la nivelul judeţului este pus în aplicare un „Proiect local de prevenire şi combatere a delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”.

„Faţă de anul 2009, în anul 2010 se constată o scădere a numărului de minori implicaţi în producerea de fapte penale, de la 166 la 111 iar la faptele penale comise de minori de la 237 la 166”, a spus agent Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş- Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite