Relaxare la grătar pe malul apei într-un peisaj mirific, pe Cheile Carașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 15 kilometri de Reşiţa puteţi inspira aerul curat şi admira peisaje frumoase. Dacă nu v-aţi hotărât încă ce să faceţi în acest weekend, o sugestie ar fi un grătar în aer liber, pe malul unei ape curgătoare.

La o aruncătură de băţ de Reşiţa, la numai 15 kiometri puteţi profita de una dintre cele mai frumoase zone ale Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Înainte să intrii în Caraşova, puteţi parca maşina pe marginea drumului, după care, să înaintaţi lejer în chei, la pas.

Pe măsură ce înaintezi însă, vei fi fascinat de marea de verdeaţă, care pare neatinsă. Este important să nu uiţi că trebuie să laşi curăţenie în urma ta, la fel cum ai găsit. După aproximativ o jumătate de oră de mers, vei găsi o poiană, în apropiere de Peştera Liliecilor. Acesta este locul perfect pentru o pauză de un grătar.

Reşiţenii nu stau pe gânduri

„Zona este foarte frumoasă. Merg pe Cheile Carașului pentru că sunt aproape şi peisajele sunt mirifice. În plus, sunt mai multe peşteri, iar dacă îţi face plăcere să te plimbi, alegerea de o zi este perfectă”, spune Liviu Negovan, un reşiţean de 32 de ani. Şi cortul ar putea fi instalat în aceeaşi poiană, însă cu ploile care se anunţă şi vremea instabilă, nu este recomandat să te avânţi la o drumeţie mai lungă de o zi.

Cât te poate costa o ieşire la grătar

Dacă ştii să gestionezi bine bugetul pe care îl ai, cu 50 de lei de persoană poţi mânca o masă copioasă. Un kilogram de mici costă între 12 şi 13 lei, o costiţă bună, gata feliată e cam la acelaşi preţ. Dacă eşti mai pretenţios, trebuie să ştii că un kilogram de ceafă este puţin mai scump, dar şi mai gustos. Berea merge numai bine la grătar, iar o ladă costă 42 de lei, dacă alegi bine chioşcul de la care să o cumperi. Cum bună dispoziţia există deja, nu îşi rămâne decât să te relaxezi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite