Chinezii sunt interesaţi de fosta mină din Moldova Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mulţi ani în care Moldomin a fost lăsată în paragină, delegaţia chineză este prima care vizitează zona. Moldomin, societatea cu o tradiţie de peste 40 de ani în domeniul extracţiei şi preparării minereurilor neferoase şi rare, ar putea să-şi reia activitatea.

Zilele trecute, o delegaţie chineză a vizitat zona şi a intrat în posesia datelor preliminare pentru vânzarea minei. „Până acum s-au interesat mai multe firme străine, dar aceştia au venit până la Moldova Nouă. Noi le-am prezentat situaţia şi beneficiile şi urmează să primim un răspuns“, a declarat Iacob Chişărău, directorul general al Moldomin.


Mina este închisă din anul 2006, atunci când avea aproximativ 700 de angajaţi. Din discuţiile purtate s-a vehiculat faptul că, dacă chinezii vor cumpăra mina, va fi nevoie de aproape 800 de angajaţi. „S-a pus în discuţie şi eventuala forţă de muncă necesară, dar deocamdată aşteptăm să vedem care este decizia lor“, a mai spus directorul Moldomin. Minerii din zonă spun că lucrurile încep să-şi revină la Moldova Nouă. După ce mai mult de 200 de joburi au fost ocupate la o fabrică de componente auto, vestea că Moldominul ar putea produce îi bucură pe cărăşeni. „De ani de zile în Clisură nu s-au făcut angajări. Ar fi bine dacă cineva ar investi în Moldomin, pentru că forţă de muncă este destulă şi chiar calificată“, a spus Septimiu Adomnicăi, de profesie miner.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite