Inventatorii de la şcoală şi-au pus în practică propriile idei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrik Schmiedt a construit o macara hidraulică
Patrik Schmiedt a construit o macara hidraulică

Macaraua hidraulică, laserul sau plasma în natură şi în laborator au fost cele mai aplaudate proiecte. Şapte licee au participat în aceste zile la conferinţa de fizică. Tot aici a avut loc şi o prezenare a celor mai bune oferte ale Facultăţii de Fizică din Timişoara.

Liceenii reşiţeni au participat în aceste zile la un eveniment inedit. În cadrul conferinţei de fizică organizată la Liceul „Diaconovici Tietz”, elevii din toate liceele reşiţene au „ieşit la tablă” cu propriile invenţii sau propriie proiecte. Una dintre invenţiile inedite a fost a echipei formate din Patrik Schmiedt şi Răzvan Govor care au pregătit trei experimente.

„Noi ne-am pregătit pentru această sesiune de comunicare cu o macara hidraulică, o boxă simplă şi o goangă. Prin aceste invenţii noi, vrem să arătăm că ceea ce am învăţat la fizică se poate aplica. Prin acest proiect vrem să arătăm şi că această materie poate fi foarte interesantă şi dincolo de formule”, a spus  Patrick Smith, elev în clasa a opta la liceul „Diaconovici Tietz”.

Interes pentru laser

Aflată la cea de-a treia ediţie, sesiunea de comunicare a fost una foarte interesantă. Şapte licee din întregul judeţ au participat la această întâlnire. Printre proiectele care au reţinut atenţia celor prezenţi a fost şi cel al echipei formate din Alexandru Ţunea şi Anisia Paraschivu. Aceştia au venit cu o prezentare denumită „Laserul – jumătate de secol”.

„Se împlinesc 50 de ani de la construirea primului laser vizibil şi noi am vrut să marcăm acest moment. Proiectul conţine şi o scurtă prezentare a acelui mai puternic laser, care va fi conceput la Bucureşti până în 2015”, a spus Alexandru Ţunea, elev la liceul „Traian Lalescu”.
Tot în aceste zile, au fost prezentate cele mai avatajoase posibilităţi de urmare a unei facultăţi în acest domeniu. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite