Mamele refuză să-şi lase copiii la un an şi să se întoarcă la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Sucală nu este de accord să o lase pe Daiana în grija unor îngrijitoare sau bone
Andreea Sucală nu este de accord să o lase pe Daiana în grija unor îngrijitoare sau bone

Vestea că ar putea fi redus concediul maternal la jumătate le-a solidarizat pe femeile care vor să-şi crească odraslele. Reşiţencele fac tot ce pot pentru a nu traumatiza bebeluşii şi chiar semnează petiţii care circulă pe internet pentru a împiedica modificările legislative.

Mamele care sunt în concediu de maternitate au reacţionat imediat la aflarea veştii că perioada pe care o pot petrece, legal, cu venit lunar sigur, pentru creşterea copilului ar putea fi înjumătăţită. La scurt timp după acest anunţ public, a fost lansată o petiţie pe internet în care mamele au putut să-şi spună opiniile. Pe lângă semnarea petiţiei, tinerele reşiţence spun că este anormal ceea ce se întâmplă.


Andreea Sucală, are 20 de ani şi este fericita mamă a unei fetiţe în vârstă de un an. „Daiana, este un copil foarte energic, încă din primele zile de viaţă. Nu stă fără noi şi nici nu ne-am permite să angajăm pe cineva specializat să stea cu ea“, spune tânăra mamă.


Stres peste măsură


Andreea mai precizează că suma pe care o primeşte este foarte mică în comparaţie cu cerinţele unui copil, iar vestea că ar trebui să mai scoată din buzunar bani pentru bonă sau creşă iasă din discuţie.„În primul rând rezervările la creşe se fac din timp şi nu aşa cum cred cei care iau astfel de decizii. Plus că şi copilul trebuie pregătit sufleteşte pentru asta. Nu gândesc deloc“, a mai spus Andreea Sucală, de 20 de ani. Sonia Radu, de 29 de ani, a născut anul acesta cel de-al doilea copil. Tânăra spune că nebunia provocată de guvernanţi o pune din nou într-o situaţie de neimaginat.


„Eu la primul copil nu am primit concediu maternal şi nici indemnizaţia aferentă. Nu mi-a fost recunoscută o lună de zile de muncă pe care am plătit-o din mână. Ar fi chiar culmea ca şi de data asta să fiu victima lor“, spune Sonia.

Ce modificări pot apărea pentru mame


De anul viitor, durata concediului de maternitate ar putea scădea la jumătate. Asta ar însemna că mamele vor sta doar un an alături de bebeluş, timp în care vor primi indemnizaţie. Executivul promite că indemnizaţia ar putea reveni la valoarea nediminuată cu 15% de la 1 ianuarie 2011. Mamel care revin la ar putea primi 500 de lei.

Copilul trebuie pregătit sufleteşte pentru a putea fi lăsat la creşă.
Andreea Sucală, mamă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite