Cum fentează criza cel mai luxos proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 60 de turişti vor avea loc de cazare deasupra apei.
Peste 60 de turişti vor avea loc de cazare deasupra apei.

Comuna Berzasca dă clasă dezvoltatorilor imobiliari de fiţe. Proiectul imobiliar vizează malurile Dunării pentru ridicarea unei staţiuni lacustre, aşa cum numai în Dubai mai vezi, iar acesta este doar începutul. Circa 800.000 de euro au ajuns deja în contul Primăriei, iar muncitorii s-au apucat de treabă.

Administraţia locală din Berzasca a câştigat un proiect european, a cărui valoare depăşeşte 1,5 milioane de euro. De altfel, 800.000 de euro au ajuns deja în contul primăriei. Amplul proiect vizează crearea unui complex turistic. În iunie 2011, iahturile vor putea debarca în Caraş-Severin, pe malul Dunării. „O parte din bani sunt deja la noi şi am adus piloni din Germania, pe care i-am înfipt în apă, să vedem cum reacţionează”, a spus primarul, localităţii Gheorghe Furdui, care crede că de anul viitor, cel puţin 100 de săteni vor avea un job stabil la ineditul complex lacustru, unic în România.

„Ideea unui astfel de proiect a plecat de la strategia de dezvoltare a comunei. Noi nu mai vrem ca oamenii să vină să construiască pe malul Dunării ca să îngrădească accesul la apă. Aşa că ne-am gândit că o astfel de construcţie permite accesul şi la apă şi la plajă şi la tot ceea ce îşi vor dori turiştii care vin la noi în comună”, a adăugat Gheorghe Furdui.

Aşa că, specialiştii primăriei s-au apucat să scrie proiecte europene şi, mai mult decât atât, au şi câştigat. Dacă primii piloni s-au înfipt, întreaga lucrare trebuie să fie gata până în luna iunie 2011, atunci când are loc recepţia.

Lucrare dificilă

Proiectul care vizează construirea complexului de locuinţe lacustre este unic în ţară. „Va fi un proiect dificil de pus în practică, pe paltforme plutitoare. Dacă pe uscat ai repere, în apă construcţia va sta pe 300 de piloni, amplasaţi la o distanţă milimetrică unul de altul. Orice greşeală, poate duce la eşecul construcţiei”, a spus arhitectul Dan Ujeuca, reprezentantul firmei care a elaborat proiectul.

Turiştii vor locui în hoteluri plutitoare 

Complexul turistic cuprinde 30 de căsuţe, cu 60 de locuri de cazare. Camerele dispun de terasă, living şi loc de servit masa. Dormitorul este situat în mansardă. Arhitectul acestui proiect spune că pentru Caraş-Severin mai are şi alte lucruri deosebite. Unul dintre acestea se referă la construirea de hoteluri plutitoare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite