Sinistrații din Caraş- Severin întâmpină iarna cu casele cârpite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele câteva zeci de familii din Caraș-Severin au luat bani împrumut ca să își poată reconstrui casele.Banii de la Guvern întârzie să apară, astfel că, sinistrații se grăbesc să își termine casele înainte de lăsarea frigului și venirea iernii.

Cu toate că au trecut mai bine de două luni de la inundaţiile care au lovit localităţiile Bucoşniţa, Slatina Timiş şi Goleţ, viaţa omenilor din aceste sate este încă presărată de greutăţi şi multă muncă pentru că situaţia este încă una grea pentru mulţi localnici. Familia Novac, locuieşte în Bucoşniţa. În urma viiturii din luna iunie aceştia au rămas fără un zid al curţii, fără maşină, fără grădină, dar şi fără bucătăria pe  care au utilat-o chiar înainte de inundaţii.

”Am muncit toată familia să mai recuperăm ceva din ce a mai rămas. Apa a măturat tot în calea ei. Din bucătărie nu ne-a mai rămas nimic. Am primit ajutor din partea unor rude care ne-au dat bani ca să putem avea până la iarnă ceva. În casă lucuim eu, soţia, copilul, dar şi părinţii mei”, a spus Ion Novac, un localnic din Bucoşniţa, a cătui casă a fost măturată de ape. Cărăşeanul povesteşte că nu i-a mai rămas nimic din grădină şi acum încă mai sunt de scos pietre, plus că toată casa este cuprinsă de mucegai. „Am primit ajutorde la primărie 10 saci cu var şi 20 de saci cu ciment. Am fost nevoiţi să ne mai cumpărăm dublu faţă de acestea pentru a putea renova cât de cât în curste şi casă”, a mai spus localnicul.

Locuiesc printre ruine

Situaţia nu este una roz nici la Slatina Timiş, aici din cele cinci case măturate de apă doar trei au fost „cârpite”, iar două dintre acestea sunt şi acum dărâmate. Localnicii nu au mai avut altă soluţie decât să plece şi să locuiască la rude. „Situaţia la noi este încă grea. Şi acum se mai lucrează. Noi, primăria, am ajutat aşa cum am putut. Am cerut şi ajutor umanitar din partea localnicilor. Oamenii îşi fac în regie proprie casele, așa cum pot. Sumt mulţi care vin şi întreabă zilnic dacă îi ajutăm financiar”, a spus Gheorghe Roma, primarul comunei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite