Ana Maria Suru este olimpică naţională în economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenta se „antrenează” şi câştigă cele mai importante olimpiade la nivel naţional din domeniul ei.Ana Maria Suru are doar 23 de ani şi este un as al olimpiadelor. Tânăra iubeşte să îşi prezinte în faţa comisiilor materialele pentru care munceşte şi crede că este foarte important să ştii să îţi expui cât mai coerent şi corect un proiect.

Aventura sa în lumea aşilor intelectuali a început prin simple olimpiade locale la care participa în şcoala genarală.

„În clasa a opta am participat prima dată la o olimpiadă. Ţin minte că am mers la geografie. A participat la clasicele forme scrise. Am învăţat foarte mult. A fost o surpriză plăcută să câştig. A fost practic o întâmplare să merg la geografie, dar poate şi faptul că am câştigat a fost un impuls pentru mai departe”, a spus Ana.

Intrarea la liceu a însemnat pentru reşiţeancă noi provocări în testarea cunoştinţelor. Aceasta a ales o clasă de chimie- biologie în cadrul Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Reşiţa. „Am vrut să mă canalizez pe medicină şi am urmat secţia de chimie-biologie. Şi pentru că eram foarte interesată de acest domeniu, am participat la mai multe concursuri sau chiar şi olimpiade. Era interesant să îţi testezi cunoştiinţele şi să fi premiat pentru aceasta”, a spus studenta.

Îi place să ajute

În liceu Ana Maria s-a înscris în Clubul Sanitarilor Pricepuţi. Aici ea a învăţat nu doar simple metode de prim ajutor, ci şi ce înseamnă să întocmeşti un proiect şi cum ar trebui prezentat. „Îmi place să dezbat anumite probleme. Îmi place să învăţ şi să cunosc tot ce ţine de un prim ajutor şi nu numai. La acest club am avut ocazia să particip la diferite proiecte pe care le promovam prin intermediul unui concurs”, a povestit reşiţeanca.
La Sanitarii pricepuţi Maria a câştigat diferite premii. A început cu locul trei la faza locală  în primul an de liceu şi nu s-a oprit până nu a ajuns la faza naţională.

De curând tânăra s-a pregătit pentru o provocare naţională. Studentă de doi ani de zile tânăra a participat la diferite olimpiade desfăşurate la facultatea. Cea mai importantă a fost acum aproximativ o săptămână când a obţinut locul I. „Nu am renunţat la emoţiile şi testările cu care m-am obişnuit încă din generală şi anul acesta am reprezentat facultatea la Olimpiada naţională a Studenţilor Economişti”, a mai spus aceasta.

Întrebări şi răspunsuri
Ce temă ai ales pentru lucrarea cu care te-ai prezentat la olimpiadă?
Am ales ca temă „Optimizarea cheltuielilor publice în statele membre ale Uniunii Europene şi în România“. Am ales acest subiect pentru că sunt foarte multe dicuţii pe această temă şi am considerat că este unul actual.

Ce a fost cel mai greu în prezenatrea acestei lucrări?
Pentru că testarea a presupus o expunere în faţa concurenţilor, cel mai greu a fost să le fac faţă întrebărilor. Am fost destul de dificile, dar am reuşit să le răspund şi să îi lămuresc. O fost un test bun şi antrenant din care am avut de învăţat.

Ce-i place
„Cel mai mult îmi plac animalele, în special câinii şi pisicile. Îmi plac oamenii cu personalitate şi care îşi asumă responsabilitatea. Îmi mai place să ascult muzică, călătoriile şi natura. Plus că în timpul liber îmi place să dansez foarte mult“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place în general minciuna, cred ca nimănui  nu îi place să fie minţit. Nu îmi place corupţia şi acele persoane care au păreri subiective. Nu  place să mi se impună ceva şi nu îmi plac oamenii care nu iubesc animalele, pentru că mi se par lipsiţi de sensibilitate“.

Profil
Născută. 20.06.1987
Studii. Facultatea de Contabilitate şi informatică de gestiune, anul II
Ocupaţie. Studentă
Familie. Căsătorită

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite