Munca în străinătate este singura soluţie a şomerilor din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţenii reuşesc cu greu să-şi găsească un job care să le ofere un salariu decent şi condiţii acceptabile. Numărul mic de locuri de muncă din judeţ îi demoralizează pe cărăşeni, care abia aşteaptă să plece din ţară.

În această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Caraş-Severin a pus la dispoziţia şomerilor 31 de joburi, dintre care cele mai multe sunt destinate reşiţenilor. Singura posibilitate a şomerilor o reprezintă locurile de muncă din străinătate. „În perioada 6-20 ianuarie are loc selecţia pentru studenţii care doresc să lucreze în Germania pe perioada vacanţei de vară“, a spus Carla Goagă, consilier superior în cadrul AJOFM Caraş-Severin.

Ana-Maria Cheţan este una din sutele de tineri care asaltează agenţiile de recrutare pentru a găsi un job în străinătate. Cei care vor să ajungă la lucru în Occident trebuie să facă o serie de cursuri practice, pentru a fi cât mai pregătiţi atunci când ajung la locul de muncă. Tânăra este artistă şi, deşi are un trai decent, spune că se aşteaptă la o perioadă şi mai grea din punct de vedere financiar. „Sunt artist liber profesionit. În momentul de faţă mai sunt câştiguri, dar pe viitor nu mai pot avea o singuranţă. Astfel că, am decis să mă înscriu la una dintre firmele care recrutează personal pentru străinătate”, a spus Ana-Maria Cheţan.

Pentru anul 2011, cel mai mare investitor care are de gând să creeze locuri de muncă este la Moldova Nouă. Delphi Packard a solicitat 16.700 de metri pătraţi pentru amenajarea unei uzine în Clisură. „În urma discuţiilor purtate, societatea are în plan crearea a cât mai multe locuri de muncă. Noi sperăm să se repete experienţa de la Sânnicolau Mare, unde s-a început de la 200 de angajaţi şi s-a ajuns la aproximativ 4.000“, a declarat Alin Datcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Moldova Nouă.

Cum te poţi înscrie la selecţie pentru Germania

La selecţie pot participa studenţii care urmează cursuri la zi, la orice facultate acreditată conform legii, cu excepţia celor din ultimul an de studii. Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limbă germană are loc la Centrul de Informare şi Consiliere privind Cariera, din capitală.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite