Otniel Truică, tânărul care de 11 ani este un adevărat magician al viorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul cântă la vioară încă din clasa întâi, iar visul lui este să studieze la o facultate de profil. Tânărul studiază vioara încă din clasa întâi, iar acum este membru al formației camerale „Camerata“. Otniel spune că a ştiut încă înainte de a deveni şcolar că asta îşi doreşte să facă.

 „Mi-a plăcut acest instrument şi mi-am dorit să îl studiez. La televizor am auzit cum sună şi m-a fermecat. M-au îndrumat şi părinţii mei, dar pot spune că decizia de a mă apuca de studiul vioarei a fost exclusiv a mea şi nu regret nicio clipă”, a spus Otniel. Din clasa întâi, el tot exersează, iar de 11 ani vioara este nelipsită din viaţa lui. „La început, am studiat mai mult în timpul liber, însă acum, pentru şcoală îmi ajung cel mult două ore pe zi. Celelalte poiecte în care sunt implicat îmi ocupă mai mult de atât timpul”, a spus violonistul.

Tânărul face parte şi dintr-un proiect important al Liceului de Artă „Sabin Păuţa”. Este membru al formaţiei camerale „Camerata”. „Formaţia a fost înfiinţată acum un an, sub îndrumarea doamnelor profesoare Silvia Poiană şi Viorica Roşca. Interpretăm muzică baroca, romatică şi clasică. Nu lipsim de la niciun eveniment al liceului, iar colegii noştri deja ne cunosc”, povesteşte tânărul.

Visează la o trupă

Deşi interpretează muzică clasică, tânărul ascultă şi alte genuri muzicale. „Audiez muzică atât clasică, cât şi modernă, încercând să îmbin modernul cu clasicul. Pe viitor, doresc să înfiinţez o trupă modernă de mettal simfonic”, spune violonistul, care atunci când termină liceul îşi doreşte să studieze la Braşov. „Îmi doresc să urmez facultatea de muzică pe specializarea pedagogie muzicală din Braşov, pentru că îmi place mult orasul. Deşi este mai departe de Reşiţa decât Timişoara, are o cultură deosebită, astfel că merită să locuieşti acolo o perioadă de timp”, a spus Otniel.

Întrebări şi răspunsuri
Ce urăşti la cei din jurul tău?
Nu îmi place lipsa de cultură a oamenilor şi nici absenţa profesionalismului în acţiunile pe care le desfăşoară. Şi mai grav este atunci când nu observă că sunt pe lângă subiect şi continuă să se impună în nebunia lor.

Cum îţi ocupi timpul liber?
Îmi place să pescuiesc, iar de câte ori am ocazia ies la pescuit în apropierea Reşiţei. Acest sport mă ajută să mă desprind de ceea ce se întâmplă în jurul meu şi mă linişteşte. Îmi permite să fiu eu însumi. Pe lângă pescuit, îmi place să îmi petrec timpul alături de prietenii mei, ieşind în oraş.

Profil
Născut. 15.08.1993
Studii. Liceul de Artă „Sabin Păuţa” Reşiţa, clasa a XI-a, specializare vioara
Familie. Necăsătorit, are o soră mai mare

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite