Spirala Yang, show pentru localnicii din Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirile membrilor MISA nu-i sperie pe cei din staţiune, bucuroşi să-i vadă. Aproape 4.000 de adepţi MISA şi-au dat mâna în prima spirală de tip Yang din acest an de pe Platoul Coronini.

Adepţii Misa s-au adunat, ieri seară, într-o linişte desăvârşită, să mediteze în prima spirală de tip Yang de la Herculane. Yoghinii s-au adunat pe platoul Coronini încă de la ora 19.00 şi au fost ghidaţi tot timpul de Grieg. Acesta a fost în permanentă legătură spirituală cu adepţii săi.

O spirală de acest gen se realizează în sensul invers al acelor de ceasornic, într-o alternanţă exactă: un bărbat, o femeie, dar aşezaţi în funcţie de zodie. Aseară, s-a început cu zodia Taur, cea în care se află MISA acolo. Faţă de anii anteriori, când numărul yoghinilor depăşea cu mult 5.000 de persoane, anul acesta se pare că şi criza şi-a făcut simţită prezenţa în rândul lor. Printre adepţii MISA se zvoneşte că numărul redus de oameni prezenţi la Herculane este rezultatul unui nou curent de yoga care şi-ar face intrarea în România.

Cu toate că yoghinii vin de câţiva ani la Herculane, localnicii încă mai întorc capul după ei atunci când îi văd prin staţiune. „Am înţeles că astăzi iar se duc pe platou. Nu ştiu ce fac ei acolo, dar i-am văzut cum mergeau cu bagaje în spate“, a spus  Ştefan Ursulescu, din Băile Herculane.

„Sunt civilizaţi”

Cei care au alcătuit ieri spirala Yang pe Platoul Coronini au venit din toată Europa. Gheorghe Laţcu este unul dintre localnicii care găzduieşte de ceva ani un francez şi un neamţ.  „De vreo câţiva ani vin la mine. La început, am crezut că o să am probleme cu ei, dar sunt civilizaţi. Ne înţelegem mai greu pentru că nu le cunosc limba, dar ne înţelegem prin semne“, a spus Gheorghe Laţcu.

Comercianţii povestesc că au doar de câştigat de pe urma yoghinilor. „Pot să spun că am avut vânzări bune, mai ales atunci când sunt spiralele acestea. În ceea ce priveşte mâncarea, nu sunt pretenţioşi şi le place să gruste din fiecare câte puţin. Ieri am avut vânzare bună la clătite şi gogoşi“, a mărturisit Ioana Cernescu, comerciant. Yoghinii se vor întâlni şi astăzi pentru o a doua spirală de tip Yang.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite