Orfanul sinucigaş, dependent de droguri legale este internat la dezintoxicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Bălean a vrut să se sinucidă acum două zile
Mihai Bălean a vrut să se sinucidă acum două zile

Tânărul de la Casa Copilului din Reşiţa, care a încercat să se sinucidă la începutul acestei săptămâni, este internat la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Oraviţa. Medicii îl ţin sub supraveghere şi nu se pot pronunţa încă asupra sănătăţii lui mentale. Certă este doar dependenţa băiatului de consumul drogurilor legale. 

 Mihai Bălean este sub observarea atentă a medicilor care sunt rezervaţi în a preciza un diagnostic clar: dependent de droguri sau bolnav psihic.
„Se pare că băiatul se simte mai bine, a primit sedative. Este încă devreme ca doctorii specialişti să se pronunţe dacă tânărul a consumat doar droguri sau are şi alte probleme. Important a fost să îl scoatem din acest mediu pentru că ar putea să afecteze şi alţi tineri”, a spus Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin.

Agresiv, cu antecedente

La începutul anului, tănărul ar mai fi avut astfel de ieşiri agresive şi că această stare de dependenţă de droguri halucinogene este de ceva vreme. Acum reşiţeanul rămâne internat şi beneficiază de asistenţă specializată. Mihai Bălean a recunoscut că are astfel de ieşiri nervoase, când nu consumă sare de baie. „Acesta le-a spus medicilor că îi vine să spargă şi are accese de furie atunci când nu cosumă drogurile”, a mai spus Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Medicii îl vor ţine pe băiat internat până când acesta se vindecă şi îl vor readuce la Reşiţa, doar dacă acesta nu va mai prezenta un pericol pentru ceilalţi tineri de la centru. Tentativa de sinucidere a băiatului de 18 ani a avut loc marţi seara, după ce acesta a intrat în sevraj şi a ameninţat că se aruncă de la geamul instituţiei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite