Poveste cu hoţi fideli unei mărci de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La reconstituire, „actorii” prinşi de poliţişti şi-au jucat propriile poveşti
La reconstituire, „actorii” prinşi de poliţişti şi-au jucat propriile poveşti

Pasionaţi de marca Ford, patru tineri au spart nu mai puţin de zece astfel de maşini în această lună, iar pe cele mai frumoase chiar le-au furat. Mai mulţi reşiţeni şi-au găsit autoturismele deschise, fără casetofoane şi alte bunuri.

Printre posesorii de autoturisme marca Ford se instaurase panica după ce, prin oraş, începuse să circule zvonul că nişte hoţi dau lovitură după lovitură numai la maşini care poartă sigla producătorului american. Mai mulţi reşiţeni şi-au găsit autoturismele deschise, fără casetofoane şi alte bunuri. Aceştia au fost însă printre cei norocoşi, pentru că „hoţii Ford” au şi furat câteva maşini noi.

Vinovaţi de toate acestea se fac patru tineri, dintre care unul minor, pe care lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, în colaborare cu poliţiştii din Bocşa, au reuşit să-i prindă înainte să comită furtul cu numărul 20.

Hoţi tineri, dar cu vastă experienţă

„Este vorba de un grup format din patru tineri, între 16 şi 31 de ani, trei fiindu-ne cunoscuţi pentru comiterea mai multor furturi în perioade anterioare. Grupul a sustras două autoturisme, ambele marca Ford Fiesta, şi a mai spart încă opt maşini. La aproape toate maşinile s-a încercat pornirea acestora, dar nu s-a reuşit decât la două. Cu maşinile furate, grupul s-a plimbat la Bocşa, la Fizeş sau la Iabalcea, unde au spart mai multe societăţi comerciale”, a precizat agent-şef principal Lucian Nica.

Florica Almăjan a fost şi ea prădată de cei patru. „Am văzut că uşa era forţată şi am chemat Poliţia. Am înţeles că ar fi încercat să plece cu ea, dar nu au reuşit să o pornească. Mă bucur că Poliţia a pus mâna pe hoţi”, a spus reşiţeanca. Hoţii pretenţioşi riscă să petreacă între 5 şi 15 ani după gratii, fiecare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite