Armaş e dator vândut cu Hercules SA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două dintre hotelurile din Herculane sunt scoase la licitaţie în contul datoriilor pe care SC Hercules SA le-a acumulat. Iosif Armaş spune că va plăti toate datoriile pe care le are pentru a nu rămâne fără clădirile emblematice ale staţiunii.

Iosif Armaş, prin societatea din Băile Herculane, va fi executat silit de către Finanţe la jumătatea acestei luni. Armaş datorează statului 10 milioane de lei. Societatea omului de afaceri Iosif Armaş este proprietarul a peste 70% din fosta bază de tratament a UGSR din oraşul de pe Cerna. Datoriile trenează de câţiva ani, iar S.C. Hercules a tot primit reeşalonări pe care nu le-a respectat. În final, fiindcă au fost epuizate aproape toate metodele de recuperare a banilor către stat şi mai ales, fiindcă niciun termen de eşalonare a datoriilor nu a fost respectat, Finanţele Publice Caraş-Severin au trecut la executarea silită a societăţii.

Hoteluri la vânzare

În prima fază au fost scoase la vânzare prin licitaţie publică două dintre hotelurile emblematice: Roman şi Afrodita. ,,Preţul este în jur de 20 de milioane de lei, sperăm să scoatem măcar jumătate din banii ceruţi pe bunurile garantate astfel încât să îşi acopere creanţele”, a declarat George Popescu, director adjunct DGFP Caraş-Severin. La rândul său, Iosif Armaş spune că-şi va plăti toate datoriile pe care le are. „Evaluarea făcută de cei de la Finanţe este mult prea mare, dar vom plăti tot ce avem de plătit“, a spus Iosif Armaş. Autorităţile din staţiune speră că această mişcare să fie de bun augur pentru staţiune.

De bun augur

,,Este prima măsură cu adevărat benefică pentru staţiune fiindcă S.C. Hercules a adus-o la stadiul de ruină. Pe tot ce a pus mâna Armaş, s-a năruit. Centrul istoric cu clădiri de peste 200 de ani, arată ca după război”, a spus primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite