Vise horror, urmări ale dramelor din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Radosav nu-şi poate reveni după moartea bebeluşului ei
Georgiana Radosav nu-şi poate reveni după moartea bebeluşului ei

Decesul bebeluşului familiei Radosav, după numai opt ore de viaţă, nu le dă pace părinţilor nici în somn. Psihologii spun că depresia şi teroarea sunt simptome des întâlnite, mai ales la femeile care nu au avut naşteri fericite.

Vestea că primul ei copil s-a stins în mod inexplicabil, deşi fusese notat cu nouă la naştere, iar medicii au felicitat-o pentru că a adus pe lume un băieţel sănătos, a marcat-o profund pe Georgiana Radosav, iar acum are nevoie de asistenţă psihologică.

„Nu mă simt prea bine, nici fizic, nici psihic. Mă doare, mă ustură operaţia şi nu pot sta în picioare. E îngrozitor. Noaptea am un coşmar. Visez copilul cum îmi face reproşuri. Am visat că mi l-a dat o verişoară în braţe şi el mă întreba de ce l-am născut la Reşiţa, de ce l-am adus aici. M-am trezit şocată”, a mărturisit Georgiana  Radosav.

Tatăl micuţui Rareş este de părere că traumele psihice ale soţiei sale sunt cauzate de medici. „Trebuiau să ne anunţe mai întâi pe noi, familia. Se ştie că orice mamă după naştere nu suportă o astfel de veste. N-a fost nici măcar un psiholog de faţă”, a spus Cosmin Radosav.

Are nevoie de psiholog

Potrivit specialiştilor, nici măcar prezenţa psihologului nu ar fi fost de prea mare ajutor, o astfel de veste fiind devastatoare pentru orice lăuză. „Mamele pot suferi de depresie postpartum. Imediat după naştere, ele se simt neputincioase şi sunt depresive. Indiferent cine ar fi fost de faţă, şocul era prea mare. Ori i se spune direct, ori mai pe ocolite, finalitatea veştii era aceeaşi. Acum are cea mai mare nevoie de psiholog. Are, în primul rând, nevoie de sprijinul familiei şi de supravegherea atentă a psihologului”, a explicat Camelia Bojinescu, psiholog. La Spitalul Judeţean din Reşiţa nu există psiholog la secţia de Ginecologie.

Ancheta morţii bebeluşului continuă. Într-o lună, specialiştii din Timişoara vor trimite rezultatele examenului microscopic.  Cosmin Radosav a depus o reclamaţie la Colegiul Medicilor din capitală.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite