Cristian Roiban se îndreaptă spre faimă în paşi de cha-cha

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are numai zece ani, dar şi ambiţii mari. Îşi doreşte să ajungă vedetă în lumea dansului şi să-şi transmită pasiunea pentru latino şi altor oameni. Cu un talent înnăscut pentru dansuri, Cristian este un tânăr cu foarte mult bun simţ şi dornic să-şi îndeplinească visul.

 Cu toate că o perioadă scurtă de timp a renunţat la dansul de societate pe care începuse să-l practice încă de mic, în momentul în care s-a reîntors în sală, a făcut-o pentru todeauna. „Fac dansuri de societate de aproximativ doi ani. O perioadă nu am mai mers la antrenament, dar în urma unei selecţii am decis că asta vreau să fac“, povesteşte Cristian.

Băieţelul munceşte pentru a-şi îndeplini visul şi se gândeşte să devină antrenor sau coregraf. „Deocamdată, îmi doresc să fiu unul dintre cei mai buni dansatori şi, pe viitor, sper să ajung să-i învăţ şi pe alţii să danseze, pentru că dansul este una dintre activităţile care te ajută să te relaxezi într-un mod cât mai frumos“, povesteşte Cristian. Pentru că face totul din pasiune, tânărul a participat recent şi la primul său concurs serios, organizat la Baia Mare. „Rezultatul pe care l-am obţinut a fost bun, dar de atunci m-am ambiţionat şi mai mult şi de aceea vin mai des la sala de repetiţii, mai ales atunci când se fac seminarii pentru latino“, povesteşte Cristian.

De pe gheaţă, pe bicicletă

Alături de partenera lui, Larisa, se pregăteşte intens pentru concursul care va avea loc săptămâna viitoare la Timişoara. „Ştim amândoi că dacă exersăm mult, vom obţine şi rezultate pe măsură şi tocmai de aceea dansăm cât putem de des“, explică tânărul.

Sportul este marele hobby al lui Cristian. Încă de la grădiniţă a fost selectat să meargă la patinaj. „Nu am luat ore o perioadă foarte lungă, dar îmi place mult acest sport. La unul dintre concursurile organizate am obţinut locul unu. Abia aştept să vină din nou iarna ca să pot patina“.
De fiecare dată când are ocazia merge la concursuri de biciclete. De cele mai multe ori, acestea sunt organizate de „Ziua fără maşini“, perioadă îndrăgită de Cristian. El recunoaşte că „îmi place mult să merg cu bicicleta şi chiar particip la diferite concursuri. Ultimul a fost organizat la şcoală şi pot să spun că a fost destul de dificil“.

Cristian se pregăteşte în aceste zile pentru Concursul Naţional de Dans de Societate, care va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la Timişoara. Micuţul dansator încearcă să-şi stăpânească emoţiile şi speră din tot sufletul să-i răsplătească pe părinţii şi prietenii lui cu un loc pe podium.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de importantă este în dans relaţia cu partenera ta?
Noi suntem şi foarte buni prieteni şi acest lucru cred că se vede şi în dans. Există cazuri în care o persoană ştie să danseze foarte bine, dar nu ajunge să participe la concursuri din cauza partenerului. Noi nu avem astfel de probleme.

Ce stil de dans îţi place?
Îmi place mult să dansez cha-cha. Pentru mine este foarte relaxant atunci când exersăm acest stil de dans, mai ales că-mi place şi muzica. Pe lângă cha-cha, mai dansez cu pasiune şi valsul.

Ce-i place
„Îmi place să îmi petrec timpul liber cu prietenii, să merg cu bicicleta, să mă plimb în natură. Îmi plac şi filmele de acţiune, mai ales dacă sunt cu Jean-Claude Van Damme”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu cicălit şi să mi se spună tot timpul ce trebuie să fac. Chiar dacă uneori sunt distrat îmi aduc aminte care îmi sunt priorităţile din acea zi şi rar se întâmplă să nu mă ţin de promisiune”.

Profil
Născut. 8 august 2000
Educaţie. Elev în clasa a III-a la Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 8 Reşiţa
Familie. Singur
la părinţi

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite