"Dracula" încă îi impresionează pe europeni. Premiul de originalitate este la Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul din Reşiţa este singurul din ţară care participă la astfel de evenimente. Organizatorii Carnavalului din Croaţia au premiat grupul reşiţean cu un premiu de originalitate pentru abordarea temei „Dracula“.

Delegaţia României la Carnavalul de la Rijeka le prezintă astăzi reşiţenilor premiul important pe care l-au obţinut la prima participare oficială în parada Carnavalului de la Rijeka. Costume care mai de care mai frumoase, măşti inedite şi veselie au fost reţeta succesului.


Peste 30 de persoane din oraş au fost prezente la această manifestare, Grupul de Carnaval din Reşiţa fiind singurul grup acceptat de Federaţia Europeană a Oraşelor cu Carnaval să participe la un astfel de eveniment. „Este pentru prima dată când am participat efectiv fiind invitaţi să intrăm şi în paradă. Tema aleasă de grup a fost «Dracula»“, a declarat Cristina Tarbuzan, reprezentantul Federaţiei în România.


Diplomă de originalitate


Reşiţenii şi-au confecţionat singuri costumele şi au lucrat intens la coregrafie. Rezultatul muncii lor a fost răsplătit. „Am primit premiul de originalitate pentru tema aleasă. Sperăm ca pe viitor să obţinem şi mai multe premii“, a mai adăugat Cristina Tarbuzan. Tinerii reşiţeni spun că experienţa de anul acesta îi ajută foarte mult să-şi perfecţioneze activitatea în acest sens. „A fost o experienţă unică. Un astfel de carnaval ar putea fi organizat şi în Reşiţa, numărul turiştilor prezenţi fiind unul foarte mare“, a spus Petronela Bosânceanu, de 22 de ani, membră a Grupului de Carnaval Reşiţa. Reprezentanţii frupului spun că fără ajutorul municipalităţii reşiţene.

Membri europeni pentru parade şi carnaval


Grupul de Carnaval a fost înfiinţat în anul 2007, odată cu prima ediţie a Carnavalului Diversităţii, şi atunci a intrat şi în Federaţia Europeană a Oraşelor cu Carnaval. De atunci grupul participă la numeroase evenimente din Serbia şi Croaţia. Selecţia pentru participarea unui grup la carnaval este strictă şi doar cu aprobarea federaţiei se poate intra în paradă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite