Drama bancherului de la Caransebeş acuzat de falsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Franţ a fost scos de sub urmărirea penală în cazul valutei falsificate pentru că nu existau probe împotriva lui. Tânărul spune că viaţa lui s-a transformat într-un coşmar şi a fost nevoit să rămână fără locul de muncă.

Tânărul de 29 de ani a fost acuzat de „aderare la un grup infracţional organizat” şi că ar fi urmat să plaseze 35.000 de euro falşi prin intermediul băncii la care lucra. După percheziţia în locuinţa sa şi după audieri, Alexandru Franţ a fost scos de sub urmărire penală.

„Aşa cum am mai precizat, faptul că numele lui Alexandru Franţ a fost menţionat în câteva convorbiri telefonice nu era probă suficientă în acest caz. Conform legislaţiei ele trebuiau să fie completate cu mult mai multe dovezi pentru a se putea dovedi că Franţ este implicat într-o asemenea afacere“, spune Cosmin Bolosin, apărătorul tânărului bancher din Caransebeş.

Demisie de onoare

Alexandru Franţ povesteşte că a trecut prin clipe groaznice. „Pentru că nu am vrut să trag după mine şi instituţia la care îmi desfăşuram activitate, am decis să-mi dau demisia din funcţie. A fost o demisie de onoare“, povesteşte Alexandru Franţ. Drama tânărului rămas orfan de ambii părinţi s-a intensificat atunci când a aflat că i se aduc acuzaţii grave. Totuşi, Alexandru spune că prietenii lui nu şi-au pierdut încrederea în el şi au continuat să îi fie alături.

„Eu am o situaţie mai dificilă, dar vreau să le mulţumesc tututor celor care au fost lângă mine atunci când mi-a fost cel mai greu“, mai spune tânărul de 29 de ani. În timp ce tânărul bancher a primit înştiinţarea că a scăpat de acuzaţii, cele opt persoane implicate în acest caz au fost trimise în judecată. Este vorba de Iulian Ciorba, liderul reţelei, Ioan Toderici, Alin Bălăşoiu, Ioan Şandra, Barta Csaba, Zoran Tismănariu, Dănuţ Stoica şi Bogdan Riza.
Procurorii DIICOT Bihor continuă cercetările în cazul cetăţeanului bulgar de la care se presupune că gruparea ar fi primit banii falşi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite