Amenzi şi dosare penale pentru transportatorii şmecheri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile unor transportatori privaţi au fost date peste cap de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului Poliţiei Rutiere, dar şi de reprezentanţii Gărzii Financiare.

 Controalele pe care aceştia le-au efectuat, în aceste zile, au scos la iveală neregulile pe care le făceau transportatorii privaţi. Curajul celor care nu aveau licenţele şi avizele necesare, dar care se încumetau să desfăşoare activităţi de transport de persoane a fost „răsplătit” cu dosar penal. Patronii a două societăţi descoperiţi cu astfel de nereguli sunt cercetaţi şi trebuie să plătească şi amenzi în valoare de 1.200 de lei fiecare.

Cu dosar penal s-a ales şi administratorul unei firme din Oţelu Roşu care a încercat să fenteze statul şi să nu plătească taxele şi impozitele.

„Administratorul nu a evidenţiat în contabilitatea firmei activităţile comerciale desfăşurate. Cu ocazia controlului efectuat la sediul social al firmei, au fost ridicate mai multe caiete şi documente cu evidenţe duble extracontabile”, a declarat inspector Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al poliţiei cărăşene. Acum administratorul este cercetat penal pentru evaziune fiscală, iar poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare încearcă să afle toate neregulile pe care le-a comis.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite