Ambiţiile unui tânăr regizor reşiţean, proaspăt întors de la Festivalul de Film de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sabin Dorohoi, regizorul care a avut succes cu scurtmetrajul „Clopotul“, întoarce camerele de filmat spre judeţ. Recent întors de la Festivalul de Film de la Cannes, Sabin Dorohoi este în căutarea unor talente din Caraş-Severin pentru un proiect.

Cinematografia românească se bucură de mult succes peste hotare în ultima perioadă. Printre tinerii regizori români care au luat avânt pe scena internaţională se numără regizorul şi producătorul reşiţean Sabin Dorohoi. Tânărul de 26 de ani s-a născut la Reşiţa şi a urmat cursurile Liceului „Traian Lalescu“.

În mai, tânărul a participat la Festivalul de Film de la Cannes cu scurtmetrajul „Clopotul“, care a fost prezentat în cadrul secţiunii Short Film Corner. „Este o productie a casei de film Steppenwolf Film din Bucureşti. Are 16 minute şi 12 secunde cu tot cu generice şi a fost la Cannes în cadrul sectiunii Short Film Corner. Aici am avut onoarea să participăm în programul Romanian Short Wawes, în care au fost integrate şi alte scurtmetraje româneşti ale unor regizori cunoscuţi“, spune Sabin Dorohoi.

Casting în judeţ

La Cannes, tânărul s-a întâlnit cu producători şi regizori importanţi. „Se spune că ar fi fost mai mult de 100 de români din industria cinematografică pe Croisette anul acesta, ceea ce pentru România este o onoare“, a mai adăugat tânărul regizor. După succesul recent de la Cannes, tânărul s-a pus din nou pe treabă.

Sabin Dorohoi îşi doreşte să scoată din anonimat tineretul cărăşean şi astfel a pus bazele unui proiect prin care tinerii din întreg judeţul au ocazia să participle la un casting. „Este un proiect promiţător şi foarte serios. Vrem să lucrărm cu tineri serioşi şi cu un aspect fizic atragător. Tocmai de aceea am ales Banatul“, spune reşiţeanul Sabin Dorohoi. Cărăşenii cu vârstele cuprinse între 18 şi 30 de ani nu a decât să trimită poze cu ei la contact@castingvideoclip.ro.

Festivalul de la Cannes

În privinţa atmosferei, Cannes-ul e foarte motivant din punctul de vedere al lui Sabin. „Vremurile tulburi în care se afla economia nu pot spune că n-au afectat deloc cinematografia. Însă eleganţa şi lumea colorată de la Cannes îţi dau o imagine clară a ceea ce poate fi atins în această industrie“, a mai adăugat regizorul şi producătorul reşiţean Sabin Dorohoi. La festival, Sabin a întâlnit mulţi regizori importanţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite