Şcoala specială a fost scena unei agresiuni între dascăli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalul între profesoare a avut loc în incinta Şcolii Speciale din Caransebeş
Scandalul între profesoare a avut loc în incinta Şcolii Speciale din Caransebeş

Două profesoare din localitatea Caransebeş îşi acuză directoarea că le-ar fi lovit în pauza mare. Cele două cadre didactice au făcut  imediat plângere penală împotriva conducătoarei instituţiei şcolare, pe care o acuză de loviri, ameninţări şi calomnie.

Directorea Şcolii Speciale din Caransebeş, Elena Memelis, riscă să fie suspendată din fucţie până la finalizarea dosarului deschis de poliţişti, ca urmare a plângerii penale formulate de două cadre didactice, Oana G. şi Viorica I. Profesoarele susţin că, într-un exces de furie, directoarea le-a lovit şi tras de păr chiar în faţa colegilor. Urmele agresiunii, susţin ele, se văd şi acum pe mâini şi faţă. „Nu şi-a putut stăpâni nervii. Ne-a lovit cu palmele şi ne-a tras de păr. Noi ne-am angajat un avocat care se ocupă de tot”, poveşte Oana G.

Acuzaţii respinse

Directoarea nu recunoaşte, însă, că ar fi fost violentă cu cele două cadre didactice ale şcolii şi spune că totul este o înscenare. „Toată şcoala este martoră. Nu poate fi vorba de vânătăi. Am fost provocată. Oana a început să-şi facă semnături pe foaia de punctaj. Mi-a falsicat semnătura. De aici a plecat totul. Ea vrea să-mi ia locul, dar nu vrea să înţeleagă că nu are studiile necesare pentru a ocupa postul de director. Doar am împins-o să meargă să-şi facă serviciul”, se apără Elena Memelis.

În replică, avocatul profesoarelor, Codrin Cârdu, a declarat: „Vom înainta miercuri un memoriu Inspectoratului Şcolar Judeţean, la care vom anexa şi copii ale plângerii penale şi certificatelor medico-legale”.

Suspendarea directoarei este iminentă

Scandalul a ajuns şi la urechile inspectorului şcolar general. „Vom declanşa o anchetă pentru a vedea ce măsuri se impun. Dacă vorbim de o plângere penală, directorul este suspendat până la dovedirea nevinovăţiei”, a precizat Adrian Doxan. Agentul Ancuţa Cărbunaru, de la Poliţia Caraş-Severin, a confirmat că pe numele directoarei a fost făcută o plângere penală pentru calomnie, ameninţări şi loviri.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite