Weekend cu lupte în sistem miliar la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi şi mâine, reşiţenii pot trece pe la Sala Polivalentă, unde are loc Campionatul European de Unifight, lupte cu aplicaţie militară. Peste 100 de concurenţi din toată Europa sunt la Reşiţa în aceste zile. Unifight este un sport spectaculos care se finalizează cu obătaie între concurenţi.

Sfârşitul de săptămână se anunţă incediar. Asta pentru că peste 100 de concurenţi din toată Europa sunt în Reşiţa, unde se întrec în probe complexe de rezistenţă. Partea bună a lucrurilor este că intrarea în Sala Polivalentă nu costă niciun leu, iar oraşul Reşiţa este şi el reprezentat de trei concurenţi. 
Unifight este un sport deosebit de spectaculos, se desfăşoară contracronometru şi se finalizează cu o bătaie bună între concurenţi.

„Sistemul este aplicativ militar, pentru că probele testează condiţia fizică şi îndemanarea concurenţilor. Aceştia au ca obstacole frânghia, trasul la ţintă cu pistoale cu vopsea, plasa marinarească pe care ei trebuie să urce şi să coboare, trecerea peste obstacole înalte de un metru şi jumătate şi mersul în viteză pe bârnă”, spune Nelu Botez, directorul de zonă al Federaţiei Române de Unifight.

Lucrurile se complică însă şi mai tare, pentru că, după ce concurenţii au trecut de toate aceste probe, contraconometru, intră în ring şi se luptă.

RECOMANDARI

„Maradona“ rulează la Dacia
Reşiţenii pot vedea astăzi la Dacia filmul biografic „Maradona“. Cele două reprezentaţii au loc la cinematograful din Reşiţa, de la orele 18.00 şi 20.00. Filmul îi prezintă pe Maradona, fotbalist şi membru de bază al familiei sale. Comunitatea argentiniană îl venerează pe jucător şi chiar i-a compus un imn. În film apare şi regizorul Kusturica. Acesta îşi asumă şi rolul de reporter, care îl intervievează pe Maradona. Preţul unui bilet de intrare este de şase lei.

Morile de apă de la Rudăria
Reşiţenii pot merge în acest afârşit de săptămână într-o excursie de vis pentru a vizita morile de apă la Rudăria, un loc plin de legende şi poveşti. Valea Rudăriei pare un imens şi străvechi muzeu al tehnicii cu celebrele lui mori de apă, care nu mai pot fi întâlnite altundeva în lume, pentru că sunt unice. Nimeni nu mai ştie precis astăzi câte astfel de mori s-au înfiinţat pe aceste locuri. Cert este că în Caraş-Severin acum mai sunt doar 22 şi pot fi găsite în comuna Eftimie Murgu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite