Rablele PRESCOM circulă pe blat pe străzile oraşului de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuzele de stat sunt un real pericol, dar deţin monopolul asupra pieţei mijloacelor de transport în comun. În oraşul de pe Bârzava circulă în continuare mijloace de transport în comun care, din cauza bătrâneţii şi a stării tehnice deplorabile, ar fi trebuit casate demult.

Reşiţenii se declară nemulţumiţi de mijloacele de transport în comun ale societăţii comerciale SC Prescom SA, al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local Reşiţa. „Ne-au tot promis că ne scapă de aceste autobuze. Sunt inumane condiţiile din aceste autobuze şi ne mai şi poluează aerul. Nu este firesc ceea ce se întâmplă”, a spus Carmen Poenaru, o reşiţeancă nevoită să folosească mijloacele de transport în comun din Marginea şi până în zona Luncă.
De aceeaşi părere sunt şi alţi locuitori ai oraşului. Cu toate acestea, ele trec neobservate pe lângă toate instituţiile statului, iar consilierii locali sunt mândri de societate, deşi ea riscă să o ia pe urmele CET Energoterm, adică, din cauza datoriilor, să fie scoasă la licitaţie.

Autorităţile dorm

„Nu este exclus ca următoarea societate care să ajungă în aceeaşi situaţie ca şi cea de termoficare să fie Prescom”, a declarat alesul local Ioan Benga. Conducerea Registrului Auto Român (RAR) şi cea a Autorităţii Rutiere Române (ARR) închid ochii atunci când vine vorba despre autobuzele municipalităţii. „Avem lunar controale în Reşiţa, dar nu am oprit niciodată autobuzele în trafic. Atunci când aud că sunt controale nu ies pe traseu şi noi nu le putem obliga să facă asta”, a spus directorul RAR, Viorel Blajovan. Pe de altă parte, şi directorul de la ARR Caraş-Severin este de aceeaşi părere. „Operatorul de transport este unicul autorizat pe Reşiţa, iar până acum, primăria nu ne-a solicitat niciodată să verificăm cum anume se face transportul de persoane”, a spus Nicuşor Fuicu, directorul agenţiei cărăşene.

Veşti rele pentru reşiţeni

„Noi am tot organizat licitaţii, ca să cumpărăm autobuze noi, dar licitaţia a tot fost blocată, iar
şansele ca reşiţenii să circule pe ele la finele acestui an sunt minime”, a spus directorul SC Prescom SA, Gheorghe Marchiş. Veştile rele
nu se opresc aici. Societatea de transport în
comun are licenţă pe traseele din oraş până
în 2011.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite