Robinetul de la căldură dă drumul la marile datorii pentru reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, inspectorii de la fisc au tot mai mult de lucru şi se străduiesc din răsputeri să recupereze datoriile de la rău platnici.Pe primul loc în topul datornicilor din Caraş- Severin se află Cet Energoterm care are datorii de 45 de milioane de lei.Societatea are în prezent 5.000 de abonaţi.

Topul celor mai mari datornici din Caraş-Severin arată că societăţile comerciale cărăşene o duc tot mai greu. Pe primul loc se află Cet Energoterm, societate responsabilă cu furnizarea agentului termic în sistem centralizat la Reşiţa.

Societatea are în momentul de faţă 5.000 de abonaţi şi datorii către finanţele publice, care se ridică la 45 de milioane de lei. Directorul societăţii spune că ştie de aceste datorii şi că sunt moştenite. „Ştim că avem datorii mari şi în fiecare zi muncim ca să găsim un plan pentru a le plăti. Există dorinţă şi sperăm să reuşim să le achităm“, a declarat Aurel Marinescu, directorul CET Energoterm Reşiţa. Şeful Finanţelor Publice Caraş-Severin, Doru Constantin Cozma, spune că recuperarea datoriilor este o procedură foarte simplă. „Topul datornicilor se schimbă foarte des, deoarece procedurile de recuperare sunt greoaie şi durează, iar în acest timp unele firme ajung să-şi plătească datoria sau îşi înstrăinează tot patrimoniul“, a explicat Doru Constantin Cozma.

Caută soluţii

Directorul CET Energoterm spune că prioritatea societăţii este de a putea funcţiona la parametri normali. „Căutăm soluţii pentru ca în primul rând să reuşim să funcţionăm aşa cum trebuie şi apoi să recuperăm din datorii şi din cădirile aflate sub ipoteca finanţelor“, a mai precizat Aurel Marinescu. Ăe locul doi al topului marilor datornici din Caraş-Severin se regăseşte societatea Gonstrans din Anina, cu o datorie de trei milioane de lei, iar Fabrica de Lapte din Oraviţa este pe locul trei, cu o datorie de aproximativ două milioane jumătate de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite