Organizatorii raliului de la Caransebeş plătesc bani grei pentru şmecherul care a intrat cu maşina în patru oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta Prefecturii Caraş-Severin scoate la iveală ilegalitatea competiţiei. Etapa a doua a Campionatului Naţional de Motociclism Viteză pe Aeroport, marcată de incidente foarte grave, are toate şansele să fie şi ultima.

Federaţia Română de Motociclism, Direcţia pentru Sport Caraş-Severin, Prefectura, Poliţia şi Jandarmeria sunt doar câteva din instituţiile care au analizat în aceste zile incidentele petrecute pe Aeroportul din Caransebeş, în timpul desfăşurării etapei a doua din Campionatul Naţional de Motociclism Viteză pe Aeroport, singura competiţie moto din ţară.

Tânărul Cristian Ungur, care, beat fiind, a intrat în plin în mulţime şi a băgat patru oameni în spital, cu răni foarte grave, a fost arestat pentru gestul său incalificabil, dar organizatorii evenimentului vor fi nevoiţi să explice cum a fost posibil aşa ceva. 


Cristian Ungur

image

Potrivit anchetei, iniţiată de autorităţi, Asociaţia Lupo Raciang şi-a făcut de cap în ce priveşte organizarea competiţiei şi a încălcat mai multe legi. „Inspectoratul de Jandarmi nu a fost anunţat cu cinci zile înainte, aşa cum prevede legea. În plus, organizatorul a uitat să ceară şi de la Primăria Municipiului Caransebeş avizul pentru desfăşurarea competiţiei, dar şi de la poliţia oraşului”, a declarat în această dimineaţă directorul de cancelarie al prefectului, Paula Neamţu. 

Reguli ignorate

Şeful sportului cărăşean, profesoarea Liliana Dacica, explică de ce competiţia de la Caransebeş ar fi trebuit interzisă. „Conform legii, fiecare organizator de competiţii, fie că este competiţie de nivel local, zonal sau naţional, are mai multe atribuţii. El stabileşte împreună cu Inspectoratul de jandarmi gradul de risc, care implică anumite responsabilităţi din partea organizatorului”, precizează directorul DSJ Caraş-Severin.
Lucian Popoviciu, preşedintele clubului organizator, se apără însă.

image

„Nici dacă erau o sută de poliţişti sau jandarmi nu putea fi oprit acel tânăr, pentru că eu consider că e un nebun. În 15 ani de când organizăm la Caransebeş astfel de competiţii nu s-a întâmplat niciun incident”, afirmă Popoviciu. Cristian Mureşan, directorul FRM, admite că forul român a închis ochii la minusurile din organizare şi se teme că în România nu se vor mai organiza de acum încolo concursuri de motociclism viteză.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite