Alexandra Cosma este tânăra care a sfidat moartea în drum spre Ezeriș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Cosma a fost victima unui accidentul rutier în urma căruia au fost rănite nouă cadre didactice din Caraş. Tânăra de 27 de ani s-a ales cu o cicatrice la cap şi cu o mână pe care nu o poate folosi în totalitate.

La patru luni de la accident, Alexandra nu-şi poate folosi mâna dreaptă şi, mai mult decât atât, şi-a pierdut şi locul de muncă. Pentru că a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral deschis şi fractură de humerus, reşiţeanca umblă şi azi prin spitale pentru a se recupera. „Şase luni de la accident nu-mi pot folosi mâna. Eu eram suplinitor pentru limba engleză, iar anul acesta nu am cum să mă prezint la examen pentru că nu pot să scriu. Mi-aş fi dorit să mă întorc la catedră“, a declarat Alexandra.


Tânăra nu a trecut nici acum peste trauma accidentului. „Are coşmaruri care nu îi permit să se odihnească cum trebuie“, a spus  Cosmin Cosma, soţul Alexandrei. Cei doi tineri spun că accidentul le-a schimbat total viaţa. Pe lângă faptul că nu mai pot să-şi facă planuri de vacanţă, au rămas numai cu venitul adus în casă de Cosmin. „Avem rate de 720 de lei, iar eu câştig aproape 1.000 de lei. Pe tratamente şi vizite la doctori am cheltuit aproape 5.000 de lei“, a mai spus Cosmin Cosma. Alexandra nu poate uita prin ce a trecut. Îşi aduce aminte că pe 12 aprilie a avut un sentiment mai aparte. „Am avut o stare foarte ciudată. Nu vroiam să mă duc în acea zi la muncă, dar nu aveam ce face. Am urcat în microbuzul şcolar la staţia de la Universitate, ne-am oprit în Govândari pentru a aştepta şi restul colegilor şi am plecat spre Ezeriş, unde urma să ţinem cursuri“, a mai spus Alexandra.

image


Izbitură puternică


Cu câteva secunde înaintea accidentului, tânăra căuta în telefon un număr. Nu a văzut impactul, dar a simţit o izbitură puternică şi s-a trezit pe culoarul microbuzului. „Nu am văzut efectiv ce s-a întâmplat. Ştiu că mi-a zburat telefonul din mână şi am simţit cum mi se închid ochii. Din microbuz m-a scos un poliţist împreună cu Cosmin Gheju, singura persoană nevătămată“, a mai spune tânăra. Azi, Alexandra a rămas cu o cicatrice pe frunte şi este nevoită să meargă la kinetoterapie. „Nu pot să mă îmbrac singură, să mănânc cum trebuie şi aştept cu nerăbdare să mă refac“, a mai spus tânăra.

Alexandra Cosma

Cum evoluează ancheta autorităţilor cărăşene

Ancheta celor de la Autoritatea Română Rutieră Caraş-Severin s-a încheiat. „Am aplicat o amendă de 2.000 de lei şoferului de pe microbuzul şcolar pentru că nu avea atestat şi încă 4.000 de lei pentru Inspectoratul Judeţean Şcolar pentru a că a permis şoferului să conducă un astfel de microbuz. Din punctul nostru de vedere, ancheta a fost finalizată“, a declarat Nicuşor Fuicu, directorul Autorităţii Auto Române Caraş-Severin. Poliţiştii reşiţeni aşteaptă începerea urmăririi penale pentru a putea continua cercetările, printre care se numără şi o expertiză tehnică.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite