SUBIECT CERUT DE CITITORI: Turiștii cărășeni ar putea urca deasupra Retezatului în numai o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de la Poiana Mărului şi-au dat acordul pentru demararea proiectului montan iniţiat de Romeo Dunca. În ciuda dosarului de corupţie existent pe rolul Tribunalului Caraş-Severin, peste doi ani, gondola va putea urca primii turişti pe munte.

Romeo Dunca nu a abandonat ideea ridicării unei staţiuni precum cele din Occident la Muntele Mic. Omul de afaceri a revenit la Zăvoi şi a reuşit să-i convingă pe localnici de importanţa unui astfel de proiect.



„Oamenii din localitate au luat atitudine, s-au întâlnit şi au vrut să afle ce se întâmplă de fapt. Din 400 de suflete, atât cât are satul, 360 au semnat că sunt de acord să continue investiţiile. Ei cer Consiliului Local să aprobe continuarea proiectului. A fost deja înregistrată cererea a 95 la sută din oamenii de la Măru”, susţine Romeo Dunca.

Acordul pentru lucrări


Mai mult decât atât, omul de afaceri s-a aşezat la aceaşi masă cu consilierii locali şi, după ore întregi de discuţii, a primit acordul de principiu pentru demararea lucrărilor. „Am stat de vorbă în cadrul unei şedinţe de lucru şi cu 11 din cei 13 consieri locali. Timp de opt ore am pus lucrurile la punct. Practic, am ajuns la un moment zero”, a spus Dunca. Eliberarea avizelor de către consilierii locali nu rezolvă însă toate problemele. Vor urma alte lupte, cu Natura 2000, cu Romsilva.

Altă variantă

„Dacă mi se aprobă contractul urmează obţinerea urbanismului, apoi aprobarea prin Hotărâre de Guvern a schimbului de terenuri pentru montarea gondolei. În sezonul 2012-2013 spre să se poată urca pe munte, oricine să poată vedea Retezatul într-o oră”, a adăugat Dunca. Există, însă, în continuare şi destui contestatari. „Dunca nu are bani să facă aşa ceva. El a venit aici doar să păcălească lumea. Dacă avea bani, făcea şi până acum ceva. A făcut doar o cabană a lui, de care se bucură el. Şi aia e făcut ilegal, fără autorizaţii”, este convins Ioan Gherga, un alt investitor de pe Muntele Mic.

image


Răzvan Augustin, Cititor Adevărul de Seară

Răzvan Augustin
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite