DJ Sop este reşiţeanul care visează să mixeze în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Patt este un DJ cu experienţă deja, iar dorinţa lui este să ţină o petrecere non-conformistă, dar cu echipament rezistent la apă.Multe cluburi din ţară, dar şi din străinătatea au vibrat pe muzica pusă de reşiţean.Acesta a participat la multe evenimente, dar şi la petreceri private.

Sergiu Patt este absolventul Facultăţii de jurnalism din Timişoara şi este pasionat de muzică, o pasiune care-l urmăreşte încă din copilărie. „Prima dată când mi-am dat seama că muzica mă atrage, a fost chiar la primele contacte cu aceste vibraţii sonore. În copilărie avem tendinţa de a imita tobele care se auzeau în melodii cu vocea. Încerc ceva de genul  «Beatbox» în prezent, un stil de muzică care presupune anumite metode pentru a crea o linie melodică cu gura”, a spus Sergiu.

Tânărul a descoperit în timp că îşi doreşte să mixeze şi să fie el cel care întreţine atmosfera unei petreceri, de la platane. „Am prins gustul mixajelor în anul 2000. Apoi, pentru că am vrut să mă specializez în muzica actuală, am început să caut pe internet câteva softuri populare de făcut muzică”, a povestit tânărul.  După doi ani, tânărul a avut parte şi de primul mixer şi „turntables”. „În mod profesionist, am putut mixa de abia atunci cânt am intrat în posesia unui mixer şi a pick-up-urilor. Erau necesare pentru a putea realiza cea mai bună muzică”, a  mai explicat DJ-ul. Acesta este de părere că pentru un mix bun contează felul în care o melodie se completează cu alta. „Pentru un mix bun e nevoie de un DJ cu multă experienţă, mult devotament, pasionat şi atent la detalii. Având experienţa acumulată de-a lungul anilor, îmi folosesc mai mult feelingul”, a spus Sergiu.

Multe cluburi din ţară, dar şi din străinătatea au vibrat pe muzica pusă de reşiţean. Acesta a participat la multe evenimente, dar şi la petreceri private. „Adevărul e ca aş mixa în ploaie alături de un public doritor de senzaţii tari, folosind o aparatură muzicală rezistentă la apă”, povesteşte acesta.

Trupă hip-hop

Sergiu a mai pus bazele unei trupe numite Serviciul Underground de Informaţii, genul muzical practicat fiind hip-hop, dar în timp acesta a renunţat la proiect, Sergiu fiind singurul care mai activează în prezent sub numele de DJ SOP. Pentru viitor, Sergiu nu vrea să renunţe la această pasiune şi speră să aibă tot mai multe colaborări cu diferiţi artişti.

„Depun mult efort când e vorba despre muzica mea şi am finalizat deja un album hip-hop, cu un artist din Michigan, SUA. Urmează un album ce se încadrează în stilul Dubstep, puţin cunoscut la noi în ţara, dar dorit şi ascultat de foarte multa lume în Anglia. Desigur, am mai multe colaborari pe plan muzical, dar mă voi limita la acestea, ca să pot face surprize la momentul potrivit”, a încheiat reşiţeanul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce gen muzical ascultai în copilărie?
În copilărie, ascultam la pick-up-ul care mă delecta mai tot timpul cu câte un basm, piesă de teatru sau muzică uşoară. A urmat apoi muzica de la posturile tv, după care începusem să mă învăţ şi cu casetofonul, acolo am dat chiar de primele piese rap.

Care este DJ-ul tău preferat?
Nu idolatrizez pe nimeni, pot spune însă că apreciez foarte mulţi DJ care m-au influenţat şi am avut multe de învaţat de la ei: Afrika Bambaataa, Grand Wizzard Theodore (Scratch Inventor), Grandmixer DST, DJ Q-bert şi alţii.

Ce alte pasiuni mai ai în afara de muzică?
Una dintre pasiunile mele, în afară de muzică, este desenul, iar la capitolul acesta pot vorbi despre webdesign, dar şi alte forme de design, cum ar fi imprimeuri pentru îmbrăcăminte, coperţi de album sau  cărti.

Ce-i place
„Îmi place, în general, stilul de viaţă sănătos şi mâncarea sănătoasă. Îmi mai place apa plată, aerul curat, prăjiturile cu cireşe şi turta dulce. Sunt preferatele mele. Ador să le savurez chiar şi atunci când compun muzică”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac politicienii care aduc neajunsuri şi pericol societăţii în care trăim. Nu sunt adeptul maneliştilor sau al piţipoancelor. Şi nu îmi plac firmele care oferă salarii mici şi nici că tinerii nu sunt apreciaţi”.

Profil
NĂSCUT. 11 septembrie 1987
EDUCAŢIE. Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii Tibiscus, Timişoara.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite