Zăpada de pe Semenic, invitaţie pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii s-au pregătit de deschiderea sezonului de turişti
Jandarmii s-au pregătit de deschiderea sezonului de turişti

Prima nea aduce şi primii clienţi pe Muntele Semenic, după o lungă perioadă de criză în acest domeniu, astfel că pensiunile sunt goale încă.

Temperaturile cu minus din ultima vreme au adus şi zăpada mult aşteptată de pasionaţii sporturilor de iarnă. Astfel, cei care vor să petreacă acest sfârşit de săptămână pe pârtie, au parte de un strat de zăpadă de 20 de centrimetri. Chiar dacă nu este cel mai optim strat de zăpadă pentru schiat, meteorologii anunţă ninsori şi în continuare. Până atunci, însă, turiştii se pot bucura de primii fulgi de nea.

Pensiuni cu oferte speciale
Operatorii de turism din zonă profită de această ninsoare şi au pregătit pentru cei care vin la acest sfârşit de săptămână pe munte cele mai bune oferte. Vlad Ianoş este unul din tinerii care au de gând să testeze zăpada de decembrie. El va urca însoţit de un grup de prieteni pe muntele Semenic. „Vrem să mergem pe munte, am auzit că a şi nins. Vom avea un grup organizat, format din 50 de tineri. Vom face o mini excursie. Am vorbit deja de rezervări la una dintre locaţiile de cazare”, a spus tânărul.

Cazare şi urcare, la alegere

Cei care urcă pe munte au diferite posibilităţi de cazare şi de urcare pe pârtii. Pasionaţii de schi au la dispoziţie un skilift. „Preţurile pentru o urcare cu skiliftul costă 4 lei, pentru jumătate de zi, preţul este de 30 de lei şi abonamentul pentru o zi întreagă costă 50 de lei”, a spus Daniel Cizmaş, unul din operatorii de turism, de pe Muntele Semenic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite