Reşiţa: Zăpada timpurie a blocat accesul spre pârtiile de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Zăpada timpurie a blocat accesul spre pârtiile de schi
Reşiţa: Zăpada timpurie a blocat accesul spre pârtiile de schi

Turiştii pasionaţi de schi sau alte sporturi de iarnă vor rata primul weekend cu zăpadă.

Muntele Mic şi vârful Semenic sunt acoperite de un strat de omăt de cel puţin 60 de centimetri, după ce codul galben anunţat de meteorologi şi-a făcut efectul. Cu toate acestea, pasionaţii sporturilor de iarnă nu au nicio şansă să se bucure de prima zăpadă din sezonul rece.

Ninsoarea din ultimele două zile a creat mari probleme în judeţul Caraş-Severin. Din cauza greutăţii zăpezii, ramurile brazilor care străjuiesc drumul ce face legătura între Reşiţa şi Văliug au cedat. Liniile de curent s-au rupt, iar zonele Văliug şi Semenic sunt fără curent electric de două zile. Drumarii, echipele societăţii de distribuţie a energiei electrice, salvamontiştii şi pompierii militari au stat toată ziua de joi în frig şi ninsoare pentru a încerca să remedieze situaţia. Aseară, la ora 20.00, încă se lucra.

„De la Reşiţa la Văliug se poate urca, doar dacă maşina este echipată pentru iarnă. De la Văliug către Semenic este degajată o singură bandă de mers. Pot urca doar maşinile de intervenţie şi asistenţă, pentru moment”, a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin. „Eu îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze. Riscul de a rămâne blocaţi este foarte mare“, a declarat Marius Mocanu, primarul comunei Văliug.

Accesul către Muntele Mic este imposibil. Până la Borlova se poate ajunge doar cu maşini 4x4. Drumul este acoperit cu crengi rupte ale copacilor. „Turiştii nu pot veni pe Muntele Mic. Drumul este impracticabil. Toţi oamenii care erau pe Muntele Mic au fost coborâţi. Nu este mâncare, curent electric şi nici căldură”, a explicat Horia Cocie, salvamont al punctului Caransebeş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite