Yoghinii lui Bivolaru se pregătesc pentru spiralele de integrare în absolut pe Valea Cernei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băile Herculane se află într-un amplu proces de modernizare. După mai mulţi ani în care s-a ales praful de cea mai faimoasă staţiune balneară din Europa, autorităţile locale, cu sprijinul reprezentanţilor Ministerului Turismului, au conceput un plan care să scape „Perla Banatului” de rugină.

Cele câteva mii de adepţi ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut, din ţara, dar şi din multe state europene, care vin în perioada 29 aprilie - 8 mai la Baile Herculane pentru a participa la International Yoga Symposium 201, vor avea parte de o surpriză plăcută. Staţiunea arată deja mult mai bine decât în anii precedenţi, iar şantierele abia s-au deschis, astfel că, în câţiva ani, Băile Herculane îşi pot recăpăta faima de altădată.  

Din Parcul Vicol până pe platoul Coronini, aflat la un kilometru distanţă de oraş, unde adepţii MISA vor alcătui spirala yang, primarul Nicuşor Vasilescu vede o condolă care să asigure transportul turiştilor. “Platoul Coronini are şapte hectare, oferă o privelişte minunată. Suntem într-o vale îngustă, care nu permite extinderea. Din Parcul Vicol până sus sunt 1,3 km, unde aş vedea un centru SPA. Ar fi ceva unic, un astfel de centru deasupra oraşului”, a precizat Vasilescu.

Una din cele mai mari probleme o reprezintă însă centrul istoric, unde toate clădirile încărcate de istorie stau să se prăbuşească. Primarul spune însă că are deja soluţia. “Pot spune că administraţia a rezolvat problema în centrul istoric. Prin proiectul în valoare de cinci milioane avem inclusă reabilitarea parcului central, a străzilor,  aleilor, tot ceea ce înseamnă zona publică”, a declarat Nicuşor Vasilescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite