Vremea rea pune stăpânire pe întreg judeţul Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi ploile şi vântul puternic se vor instala în întreg judeţul Caraş-Severin. Astfel,  Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă de astăzi cod galben de ploi şi furtuni în toată  zona de vest a ţării.Conform atenţionării, avertizarea începe la ora 20.00 şi ţine până vineri la ora aceeaşi oră.

 “Începând din după-amiaza acestei  zilei instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice. Este posibil ca local într-un interval scurt de timp poate chiar şi două sau trei ore  să avem o cantitate mai mare de apă”, a spus Radu Tuţă, şeful staţiei meteo din Reşiţa, Meteorologii mai spun că se pot înregistra rafale de vânt şi chiar vijelii, iar pe spaţii restrânse căderi de grindină.
Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgentă “Semenic” al judeţului Caraş- Severin în zona Oraviţa şi Moldova Veche  se vor înregistra intensificări de vânt care pot ajunge şi la 80 de kilometri pe oră.

Ploi în toată ţara
 În afara judeţului Caraş- Severin mai sunt afectate: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt. În cursul serii şi al nopţii în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul Transilvaniei ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 – de 30 litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. Planurilde de sfârşit de săptămână au fost date peste cap. După ce săptămâna trecută s-a dat startul la ieşirile la iarbă verde, reşiţenii vor fi nevoiţi în aceste zile să îşi anuleze distracţia programată.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite