Voluntarii GEC Nera au strâns sute de kilograme de deşeuri de pe malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La acţiunea de pe malul fluviului au participat un număr de 15 de voluntari care au colectat, timp de trei ore, o cantitate de aproximativ 500 de kilograme de deşeuri.  Cocluziile monitorizării traseelor din Labudovo Okno trase de tineri sunt îmbucurătoare.

Voluntarii de la Grupul Şcolar „Mathias Hammer” Anina şi Universitatea de Vest din Timisoara, care activează în cadrul centrului de voluntariat al GEC Nera, împreună cu voluntari ai asociaţiei NVO SKOLA Plus “Dositej Obradović” Bela Crkva , au monitorizat malul stâng al Dunării, 2 km în aval de Stara Palanka şi cursul râului Nera.  Acţiunea a făcut parte din etapa a doua a proiectui destinat monitorizării mediului şi promovării ecoturismului, Marea Hoinăreală. Potrivit coordonatorului de proiect, Cornel Popovici Sturza, “aceste acţiuni trebuie continuate deoarece, odată ajunse în Dunăre, ambalajele sunt împinse de vânt şi de curenţii de apă în golful de pe teritoriul Rezervaţiei Naturale Balta Nera – Dunăre, din cadrul Parcului Natural Porţile de Fier, care este plasată la Km 0 al Dunării româneşti”.


La finele acţiunii, voluntarii GEC Nera au concluzionat că malul drept al Dunării şi cursul râului Nera continuă să fie poluate cu ambalaje de plastic şi în 2011, dar faţă de anii anteriori cantitatea de ambalaje este mult redusă datorită campaniei “Igienizarea Serbiei”, realizată de Direcţia Silvică Pančevo, în luna mai a acestui an, împreună cu voluntarii de la Skola Plus. Circulaţia ambarcaţiunilor pe porţiunea de curs a râului Nera situată pe teritoriul Serbiei  este blocată la mijlocul traseului de copaci prăbuşiţi peste albia râului. Blocarea cursului are un impact negativ asupra dezvoltării ecoturismului şi a activităţilor de protejare a habitatelor avifaunei din Delta Nerei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite