Reşiţa: Voluntarii reşiţeni se alătură voluntarilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Voluntarii reşiţeni se alătură voluntarilor europeni
Reşiţa: Voluntarii reşiţeni se alătură voluntarilor europeni

Timp de zece zile, membrii Centrului de Voluntariat vor organiza activităţi sub tematica ecologizării mediului alături de voluntari străini.

Organizaţii de tineret din şapte ţări vor participa la un schimb de experienţă coordonat de Centrul de Voluntariat din Reşiţa. Tinerii vor organiza activităţi tematice începând din data de 20 august, timp de zece zile. Proiectul numit Green Attack -Taking Action îşi propune să faciliteze transferul de experienţă în ce priveşte educaţia ecologică la un nivel european,

Activităţi în aer liber


Tinerii voluntari alături de cei străini vor participa la activităţi organizate în aer liber care au ca tematică ecologizarea mediului înconjurător. Activităţile vor avea loc pe parcursul a 10 zile şi vor aduce împreună 35 de tineri din diferite părţi ale Europei la Reşiţa şi la Sasca Montană. “Prin organizarea de activităţi în aer liber avem intenţia de a încuraja tinerii să redescopere natura, să determinăm o schimbare de atitudine faţă de mediu, având grijă mai mult de lucrurile simple la îndemână care ne pot face fericiţi. Este o realitate faptul că, în prezent, societatea noastră ne face să devenim din ce în ce mai mult dependenţi de calculatoare, internet şi de un "stil de viaţă virtuală", prietenii online-reţele de prieteni etc. Ca urmare a acestei tendinţe, tinerii devin din ce în ce mai statici; petrec mai puţin timp în contact cu mediu. Ne propunem ca prin aceste 10 zile de activităţi în aer liber să determinăm efecte pozitive asupra abilităţilor sociale a tinerilor, asupra capacităţii de a interacţiona, de sensibilizare cu privire la mediu şi de ce nu, de asumare a unui angajament în faţa comunităţii“, a spus Florina Bobar coordonatoarea voluntarilor în cadrul proiectului. Participanţii vor fi primiţi mâine, în jurul orei 11.00, în faţa Primăriei Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite