Reşiţa: EXCLUSIV: Vitezomanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat delirează în spital (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: EXCLUSIV: Vitezomanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat delirează în spital (UPDATE)
Reşiţa: EXCLUSIV: Vitezomanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat delirează în spital (UPDATE)

Claudiu Hauptmann, tânărul de 18 ani care a ucis şase persoane în carnagiul din Banat, este bine fizic dar pare a avea probleme psihice serioase.

Citeşte şi:

EXCLUSIV / Procurorii au deschis dosarul penal al vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat

Două fete au scăpat, printr-un joc al destinului, din maşina morţii condusă de vitezomanul ucigaş

Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)

Instructorul vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat este şocat

UPDATE, ORA 18.10:

S-a încheiat înmormântarea majoretelor ucise în carnagiul rutier din Banat 

Prietene din copilărie, Delia şi Adelina, eleve în clasa a XI-a, au plecat pe ultimul drum împreună. Ele au fost nedespărţite din primul an de şcoală. Astăzi cu  ele au fost colegii de clasă, prietenii, profesorii, dar şi persoane pur şi simplu impresionate de tragedie. Colegii care au învăţat alături de Delia şi Adelina s-au îmbrăcat în tricouri negre pe care era imprimat chipul celor două tinere. Aşa au purtat coroanele fetelor. Peste 1.500 de reşiţeni au venit astăzi la înmormântare, şocaţi de drama provocată în urma accidentului.

image

După slujba care s-a oficiat la Capela Cimitirului 7 din Reşiţa, cortegiul s-a îndreptat spre Centrul Civic al Reşiţei unde, în faţa Sălii Polivalente, locul în care dansau fostele majorete, s-a oficiat o altă ceremonie religioasă. Cortegiul întors apoi la cimitir. Aici Delia şi Adelina au fost îngropate alături, îmbrăcate în rochii de mireasă.

Părinţii lui Claudiu Hauptmann, şoferul considerat vinovat pentru această tragedie, nu au găsit puterea să vină la înmormântare.

UPDATE, ORA 15.50:

Băieţii care au supravieţuit accidentului ştiu că fetele sunt internate la Spitalul Militar

Unul dintre băieţi, Cristian Budaci, care se afla pe bancheta din spate în maşina condusă de Claudiu Hauptmann, este pregătit pentru o operaţie foarte dificilă la bazin. Acesta a fost transferat de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara la Secţia Politraumatisme a clinicii Casa Austria din acelaşi oraş. Aici a fost consultat de medici care au stabilit să trebuie operat pentru că are şoldul complet fracturat. Mama băiatului şi tatăl vitreg stau alături de el, în spital. Femeia nu a avut puterea să vorbească despre drama prin care trece.

Nu îşi amintesc nimic din accident

Tatăl băiatului a acceptat dialogul şi a explicat că fiul lui dar şi şoferul nu ştiu exact ce s-a întâmplat. "Cristian este sedat dar am putut să vorbim cu el la un moment dat. Nu îşi aminteşte nimic. Tot ce ştie este că maşina urca podul de la Voiteni apoi că s-a trezit la spital. A întrebat de fete şi nu am putut să-i spunem ce este cu ele. I-am spus doar că cei din maşina cu care s-au lovit au murit şi că fetele sunt internate la Spitalul Militar. Este atât de dureros. Eu am văzut maşina cum arăta şi îi  mulţumesc lui Dumnezeu că băiatul a scăpat cu viaţă. Nu contează cât va dura să se trateze dar important este că a scăpat", a spus Constantin Popescu, tatăl lui Cristian Budaci.  

Familia Hauptmann nu vorbeşte

Cristian Budaci şi Claudiu Hauptmann sunt colegi de clasă şi prieteni buni. Amândoi împărţeau şi pasiunea pentru motociclete. Însă, după accidentul de marţi, Cristian a decis să renunţe la motocicletă. Cladiu, şoferul considerat de autorităţi responsabil pentru dramă este internat în continuare la Spitalul Judeţean Timişoara. Acesta este vegheat de mama lui şi de o mătuşă. Familia Hauptmann nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii, părinţii fiind foarte afectaţi de situaţia în care se află fiul lor şi de gravitatea consecinţelor acestui accident. Claudiu Hauptmann nu ştie că iubita lui a murit şi în puţinele momente de luciditate întreabă de fată iar părinţii încă nu au ales momentul în care să îi spună adevărul.

Cea mai bună prietenă a fetelor ucise de Hauptmann susţine că a vorbit ieri cu acesta şi că vitezomanul întreba în continuu de prietena lui, Adelina Ardelean, care se afla pe locul mortului în maşina condusă cu 130 de kilometri pe oră de Hauptmann. 

Delir din cauza stării de şoc

Pe de altă parte, surse medicale din interiorul Spitalului Judeţean au declarat joi, în exclusivitate pentru Adevărul, că tănărului i s-a spus că a ucis-o pe prietena lui în accident şi că acest lucru i-a provocat un şoc psihic care îl face să nu gestioneze normal realitatea. „Să ştiţi că el habar nu are ce se întâmplă acum. Şi nici Cristi, celălalt tânăr din maşina Peugeot, care se află acum internat la Spitalul Judeţean din Timişoara. Eu am vorbit cu Claudiu astăzi şi el ştie că fetele sunt în viaţă. M-a întrebat de ele, dacă sunt bine, pentru că el ştie că fetele sunt în spital”, a declarat cea mai bună prietenă a fetelor.

Poliţiştii nu s-au înţeles cu el

Vitezomanul ucigaş a fost vizitat în spital de mai multe ori şi de poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, care au înaintat deja la Parchet dosarul penal în care tînărul este cercetat pentru omor din culpă cu consecinţe deosebit de grave şi vătămare corporală din culpă. Poliţiştii spun că nu s-au putut înţelege cu tânărul tocmai pentru că acesta este în şoc. „Au fost acolo şi au constatat că nu se poate comunica normal cu el. Nu este coerent şi este foarte sedat. S-a întocmit proces verbal cu martorii care au văzut că nu poate fi interogat şi ne vom întoarce cînd se simte mai bine”, a declarat comisarul-şef Gheorghe Moldovan, adjunst al şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş.

Mama unei majorete ucise a intrat în spital

În timp ce, la Timişoara, Poliţia aşteaptă ca vitezomanul ucigaş să îşi revină psihic pentru a-l interoga în dosarul penal, la Reşiţa are loc astăzi înmormântarea fetelor care erau cu el în maşină şi au murit. Mama uneia dintre fete nu va participa la ceremonialul religios pentru că este grav bolnavă în spital. Femeia a cedat fizic când a aflat că băiatul de bani gata i-a omorât fata. 

Medicii i-au interzis să-şi conducă fiica pe ultimul drum

Mama Deliei Roşianu a suferit în trecut o operaţie pe cord şi a ajuns de urgenţă pe patul de spital. „E bolnavă cu inima şi a suferit un şoc. A fost internată de urgenţă. Ştiu că este sub perfuzii şi că starea ei nu este tocmai bună”, a declarat în exclusivitate pentru reporterii Adevărul din Reşiţa o rudă a acesteia.
Un vecin al familiei susţine că starea de sănătate nu-i recomandă femeii să asiste la înmormântarea fiicei, existând şi riscul ca tragedia să capete dimensiuni şi mai mari. „Din câte cunosc eu, doamna nu se simte prea bine şi nu are voie să vadă imagini cu fiica sa în mormânt, pentru că ar putea claca. Şi aşa e destul de necăjită şi de bolnavă”, a spus vecinul de scară al familiei Deliei Roşianu.

Marţi seară, autoturismul Peugeot condus de Claudiu Hauptmann din Timişoara către Reşiţa a intrat pe contrasens şi a izbit în plin un Daewoo Espero în care erau patru persoane. Acul vitezometrului din maşina condusă de Hauptmann s-a oprit la 130 de km/h. Vitezometrul din maşina Espero indica 50 km/h. Toţi pasagerii din Espero au murit pe loc. Doua fete care erau în maşina condusă de Hauptmann au murit şi ele. Hauptmann şi un prieten al lui sunt internaţi în spital cu oase rupte.

VIDEO: ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE! persoanele sensibile sunt avertizate să nu privească aceste imagini

Maşina în care şi-au pierdut viaţa cele două fete, imediat după accident. Delia era scoasă din resturile automobilului, iar Adelina era încă acolo pentru că echipajele de urgenţă au constatat că nu se mai poate face nimic pentru ea.

Se poate observa acul vitezometrului, care este oprit la 130 km/h, dar şi acul turometrului, care indică faptul că motorul era turat la momentul impactului.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite