Visul lui Romeo Dunca îi poate costa pe oamenii din Zăvoi 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri revine astăzi în comuna primarului Antonie Bunei pentru a cere Consiliului Local eliberarea certificatului de urbanism necesar ca să continue investiţiile în proiectul montan pentru care a plătit şpagă 47.000 de euro.

Trimiterea în judecată a edilului-şef din comuna Zăvoi, care a pretins mită 50.000 de euro pentru a da undă verde demarării proiectului de pe Muntele Mic, şi a altor şapte persoane, nu a făcut altceva decât să împiedice începerea lucrărilor. Romeo Dunca n-a renunţat însă la ideea de a ridica în Caraş-Severin o staţiune montană de genul celor din Alpi, astfel că, el revine astăzi în faţa consilierilor locali pentru a cere eliberarea certificatului de urbanism care să-i permită continuarea proiectului.
Omul de afaceri a mai fost la Zăvoi şi la începutul săptămânii, însoţit de avocata sa, dar a plecat dezamăgit. “Am fost invitaţi la o şedinţă de lcuru. Am vrut să găsim o formă legală pentru ca domnul Dunca să realizeze pe munte investiţiile respective, investiţii cu care, în principiu, oamenii de acolo au fost de acord. Există un contract de asociere în participaţiune cu Primăria Zăvoi, contract care nu mai produce efecte juridice din cauza dosarului penal şi atunci am propus un alt contract, cu câteva modificări. Este vorba de fapt de schimbarea unei ordini de lucru până când se încheie proecesele cu partenerul domnului Dunca”, susţine Loredana Sabo, reprezentanta SC Dunca Imobiliare.


Aşteaptă certificatul de urbanism
    Consilierii locali din Zăvoi nu sunt deloc receptivi şi se plâng că angajaţii omului de afaceri nu au săpat nici măcar o groapă. Avacata lui Dunca explică şi de ce. “Am avut parte de o surpriză neplăcută. Am răspuns invitaţiei consilierilor, dar la şedinţa de lucru au fost prezente patru persoane, dintre care una a plecat după cinci minute. Ni se reproşează că nu lucrăm, dar consilierii nu înţeleg că nu ne-au dat aviz favorabil pentru asta. Pentru a nu se deteriora gondola pe care a adus-o în 2008, a cerut aprobare să o monteze pe cealaltă parte a muntelui, pe Nedeea, care de fapt era a treia etapă de dezvoltare. Acest lucru nu s-a aprobat încă şi, dacă nu se va aproba, ne vedem nevoiţi să ne constituim parte civilă pentru a fi recuperat prejudiciul după investiţiile făcute în baza contractului iniţial, din 2007”, afirmă Loredana Sabo.


Daune de milioane
    Cu alte cuvinte, SC Dunca Imobiliare va încerca să-şi recupereze banii cheltuiţi până acum cu proiectul de pe Muntele Mic în instanţă. “Domnul Dunca nu poate rămâne cu sume de bani cheltuite pe investiţii care nu sunt duse la bun sfârşit. Dânsul trebuie să plătească penalităţi, taxe pe cheltuieli nedeductibile şi să returneze TVA-ul dedus. Există un raport de expertiză care arată că prejudiciul se ridică la 1,4 milioane de euro. Fie se încheie un contract, fie Primăria şi Consiliul Local, cu alte cuvinte locuitorii din Zăvoi, vor trebui să-l despăgubească”, adaugă avocata omului de afaceri.
    Romeo Dunca, sătul până peste cap de discuţiile interminabile cu consilierii din Zăvoi, n-a prea avut chef de vorbă. “Ştiţi ce m-a întrebat un consilier local? Cum mi-am putut închipui că un astfel de vis poate deveni realitate? Sunt scârbit, vorbiţi cu avocata mea”, a spus investitorul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite