Reşiţa: Victor Vaştag a lăsat boxul pentru fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul multiplului campion mondial şi european Francisc Vaştag este talentat la fotbal şi îşi doreşte să devină un cunoscător al Dreptului Penal.

Profil
Născut - 27.02. 1990 la Bucureşti
Educaţie - Liceul „Traian Vuia” din Reşiţa
Experienţă Fundaş lateral


Victor Vaştag a cunoscut jocul cu balonul rotund de la o vârstă fragedă. La numai şase ani acesta a fost dus, pentru prima dată, de fratele geamăn al tatălui său, pe un teren de fotbal.

„Eram foarte mic când am mers la primul antrenament. Unchiul meu a remarcat că îmi place să mă joc cu mingea şi a  decis să mă îndrume spre acest sport. Eram mascota echipei. Colegii mei erau cu trei sau patru ani mai mari”, a povestit Victor. Deşi poate multă lume se aştepta ca Victor să îi calce pe urme tatălui său, acesta nu face box de performaţă. Totuşi, el îi este alături la antrenamente. „Nu am ales să fac box de performanţă, însă merg în sală pentru a mă antrena. De câte ori îmi permite timpul merg şi îmi pun mănuşile de box”, a explicat Victor.

Moştenire de învingător

Tânărul a moştenit de la tatăl său caracterul de învingător şi dorinţa de a face performanţă. De 13 ani, Victor se împarte între antrenamente şi şcoală. Periplul în fotbalul reşiţean a fost unul în ascensiune. Victor a jucat la toate echipele reşiţene de juniori, bucurându-se de rezultate deosebite.

În clasa a şaptea Victor a luat parte la primul său cantonament organizat. „Cele mai mari bucurii le-am avut alături de echipa FCM Reşiţa. Ţin minte că eram în clasa a şaptea când am avut parte de primul meu cantonament organizat. Acesta s-a ţinut la Şură. A fost puţin dificil să mă acomodez. Ştiam ce înseamnă un cantonament, dar din prisma unui copil de sportiv. Tatăl meu mă lua mereu peste tot cu el”, a povestit acesta. Având exemplul tatălui, Victor a reuşit să aibă performanţe în fotbal chiar la 14 ani. A participat la numeroase turnee şi campionate naţionale de juniori. Debutul în eşalonul secund a fost anul trecut. Atunci Victor a evoluat cu succes în meciul dintre FC Drobeta şi FCM Reşiţa.
„Am avut puţine emoţii în momentul când am intrat pe teren, însă, pe parcurs, m-am mobilizat şi am reuşit să am un aport bun în meciul contra Drobetei”, a spus tânărul.

Cu „Dreptul“ înainte

Victor nu a uitat şi de pregătirea sa intelectuală şi este mereu preocupat de rezultate şcolare indiferent de sacrificii. El îşi doreşte ca, la terminarea liceului, să urmeze o facultate de sport dar şi facultatea de drept. „Îmi place Dreptul. Poate că mama mi-a insuflat această pasiune. Ea a terminat dreptul şi am fost mereu curios să îi citesc cursurile. Nu ştiu dacă voi practica vreodată, însă vreau să studiez această facultate”, a spus tânărul.

Tânărul a luat o pauză pe terenul de fotbal, fiind preocupat cu bacalaureat.


Întrebări şi răspunsuri
Care este jucătorul tău preferat?
Ca jucător străin îl admir foarte mult pe Sergio Ramos, sunt chiar un fan al echipei Real Madrid. Iar din ţară îmi place jucătorul Universităţii Craiova, Dorel Stoica.

Care este cel mai important rezultat obţinut pe perioada junioratului?
Am obţinut locul patru la finala Campionatului Naţional de Juniori B. A fost un rezultat bun pe care l-am obţinut sub comanda domnului profesor Dan Potoceanu.

Care este echipa la care visezi să evoluezi în Liga I?
Ca orice sportiv îmi doresc să ajung să joc la un nivel înalt. Echipa la care mi-aş dori să evoluez la noi în ţară este Dinamo Bucureşti.


ce-i place
„Îmi plac animalele foarte mult. Am un căţeluş, rasa jack russel terrier. Îmi plac filmele, în special cele de acţiune şi în timpul liber îmi place să ies alături de prietenii mei. Îmi place să citesc”, a spus Victor.
ce nu-i place
„Nu îmi place laşitatea. Oamenii care sunt falşi şi care nu au tăria de caracter să accepte unele adevăruri. Nu-mi plac tinerii care nu au pretenţii foarte mari de la viaţă şi care trăiesc doar pentru ziua de azi. Nu îmi place vremea ploioasă”, a adăugat tânărul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite