Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a adus pacea la Bucova. Cu poliţişti şi mulţi bodyguarzi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul din Composesoratul Bucova s-a mutat de pe uliţele comunei în sălile de judecată. Alegerile cu cântec pentru şefia asociaţiei în care sunt peste 250 de proprietari de păduri sunt contestate în instanţă de adversarii lui Ionesie Ghiorghioni.

În sala în care au avut loc alegerile pentru preşedenţia Composesoratului Bucova s-a intrat mai greu decât într-o unitate militarizată, ceea ce demonstrează de la bun început cât de importantă este funcţia respectivă şi, mai ales, cât de mari sunt interesele în cea mai mare asociaţie de proprietari de păduri din ţară. Poliţiştii, jandarmii şi bodyguarzii au vegheat la bunul mers al desfăşurării procesului de vot. Fără prea mare rezultat însă, pentru că în sală a fost un circ de nedescris. Reales preşedintele al composesoratului pentru următorii zece ani (!), Ionesie Ghiorghioni, nimeni altul decât vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, spune că totul a decurs aproape ca la carte. “Nu s-a întâmplat absolut nimic. Am derulat o Adunare Generală conform statutului şi conform voinţei oamenilor din sat. S-a făcut un grup de presiune care m-a hărţuit încă de când pregăteam Adunarea Generală şi a încercat să acţioneze şi în timpul şedinţei. Sunt, practic, patru familii şi şase oameni care reprezintă ascest grup de presiune. S-a desfăşurat Adunarea Generală în condiţii aproape normale, dacă eliminăm intervenţiile lor”, susţine Ghiorghioni.


Mandat de un deceniu
    Chiar dacă a avut destui oponenţi, al doilea om din judeţ a câştigat jocul, spun unii, făcut deja dinainte. „La preşedinte, eu am fost ales în 2006 şi acum am fost reconfirmat cu 85 la sută din voturi. Consiliul de Administraţie, care am propus să fie format din toţi membrii composesori care deţin proprietatea mai mare în composesorat, a fost validat de Adunarea Generală cu un rezultat de 90 la sută din cei prezenţi. Am reuşit să aduc pacea şi liniştea care îi caracterizează pe bucoveni de veacuri. Aici a fost întotdeauna linişte, este păcat că s-a format acest grup care care nu a vrut altceva decât să nu mai plătească la forma asociativă lemnul pe care l-a exploatat în anul 2010. Eu zic că s-a încheiat acest episod urât pentru sat”, se laudă Ghiorghioni. 


Contestat de un grup infracţional   
Vicele judeţului a fost întrebat de ce era nevoie de acea desfăşurare impresionantă de forţe dacă majoritatea membrilor composesori erau de partea sa, iar contestatarii puteau fi număraţi pe degete. „Deoarece acest grup este deosbit de impulsiv. În momentul în care a început pregătirea Adunării Generale, am încercat să asigur posibilitatea fiecărui membru composesor să se exprime liber, fără presiuni. În acest sens, în faţa unui notar, fiecare a declarat prin act notarial ceea ce vroia. La prima locaţie unde m-am întâlnit cu oamenii au intrat abuziv. L-au bătut pe secretarul meu şi ne-au sustras actele. Este un grup infracţional sau nu ştiu cum poate fi categorisit”, a răspuns Ghiorghioni.


Alegeri contestate în instanţă
    Principalul contestatar al preşedintelui composesoratului, Romeo Răduţă, se luptă deja de câţiva ani de zile, spune el, cu mafia lemnului din Bucova. „Alegerile nu au nicio valoare. Le-am constestat deja în instanţă. Lumea a plecat din sală când a văzut cum merg lucrurile acolo. Au avut voie să voteze numai oamenii lui Ghiorghioni. Numai cine a vrut el a putut vota. În plus, a mers cu notarul prin sat, a speriat oamenii. L-am reclamat inclusiv pe notarul respectiv. Lucrurile nu vor rămâne aşa, vă asigur”, a precizat Romeo Răduţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite